| 
 
| 
 
 
 | 
 
İzmarit Tava | 
 
  | 
Lale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.05.2006 
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7154 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2006 
3,467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr. izmarit
 
30 gr. un
 
40 ml. sıvıyağ
 
10 ml. zeytinyağı
 
Yarım limon
 
Yarım demet dereotu
 
Mayonez
 
tuz
 
karabiber
 
 
İzmaritlerden tulum çıkarın, yıkayın, azıcık tuzlayın. Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın. balıkları una bulayıp kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın. Limonun suyunu sıkın, dereotunu inceik kıyın, bir kaba zeytinyağı, mayonez, dereotu, limon suyu, tuz ve karbiber ekleyip koyu bir sos hazırlayın. Kızarttığınız balıkları hazırladığınız sosla birlikte servis edin.
  
 | 
 
İZMARİT BALIĞI TAVASI | 
 
  | 
kimzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47410 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2010 
3,380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg izmarit balığı
 
160 gr zeytinyağı (3/4 bardak)
 
1,5 kahve fincanı un
 
tuz
 
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 tane büyük limon
 
1/2 demet maydanoz
 
 
İri izmarit balıklarının pulları kazınmadan içleri ve galsameleri temizlenir, yıkanır ve 1 saat bir tarafa bırakılır. Sonra bir tabağa un konularak balıklar unlanır. Balıklar, içinde çok kızgın zeytinyağı bulunan tavaya atılır. Çevrile çevrile kızartılır. Yağdan çıkarılarak bir kaba alınır. Burada başları ile derileri çıkartılıp atılır. Derileri soyulmuş balıklar servis tabağına yerleştirilir, üstlerine de kıyılmış maydanoz, zeytinyağı ile limon suyu serpilir ve hemen servis yapılı.
  
 | 
 
İZMARİT TAVASI | 
 
  | 
maya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.11.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19003 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007 
3,199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme : 
 
1 kg İzmarit balığı, 
 
1 su bardağı kızartma yağı, 
 
1 avuç un, 
 
tuz, 
 
limon, 
 
maydanoz.
 
 
Yapılışı:
 
1- Balığı temizleyip, yıkayıp suyunu süzdürünüz.
 
2- Yemek zamanına 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyiniz.
 
3- Her tarafını muntazam una bulayıp kızdırılmış yağda her tarafını pembe renkte kızartınız.
 
4- Kağıt yayılmış tepsiye çıkarınız (Fazla yağın gitmesi için.)
 
5- Servis tabağına zevkinize göre yerleştiriniz.
 
6- limon ve Maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İzmarit Tava Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |