|
İZMARİT IZGARASI |
|
Mersiye Şükrani
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2010
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz |
Kısa URL: https://ml.md/lc53460
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2010
2,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
İzmaritlerin içini temizce yıkayıp kızarttıktan sonra tuzlu suya atıp çıkarınız. Derilerini soyup tabağa diziniz. Üzerlerine limon ve az miktarda zeytinyağı gezdiriniz. Karabiber ekiniz. Orta tarafına da biraz maydanoz koyup sofraya getiriniz.
|
İZMARİT BALIĞI IZGARASI |
|
kimzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47409
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2010
3,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg izmarit balığı
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
büyük bir limon
tuz
İri izmarit balıklarının pulları kazınmadan iç ve galsameleri temizlenir, yıkanır, tuzlanır ve bir saat bekletilir.
Bir saat sonra balıklar, telleri hafifçe zeytinyağlanmış ve harlı olmayan kömür ateşi üzerine yerleştirilmiş bir ızgaraya yerleştirilir. Balıkların bir tarafı iyice kızardıktan sonra ızgara ters yüz edilir ve 7 - 8 dakika kızartılır. Balıkların başlariyle derileri henüz üzerlerinde olduğundan başlan koparılır, derileri sıyrılarak çıkartılır ve balıklar tabağa yerleştirilir. Üzerlerine zeytinyağı ile limon suyu gezdirilir ve servis yapılır.
|
İZMARİT IZGARASI |
|
Serpil Korcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19025
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007
2,715 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. İzmarit balığı,
1 fincan zeytinyağı,
tuz karabiber,
maydanoz,
limon.
Yapılışı:
1- Balıkları ayıklayıp yıkayınız.
2- Yemeğe 20 dakika kala tuzlayıp, biberleyip yağlayınız.
3- Izgaraya diziniz.
4- Kömür ateşi veya fırında veya elektrik ızgarasında 10-12 dakika her iki yüzünü pişiriniz.
5- Kalan zeytinyağın içerisine bir limon suyu koyup beyaz-laşıncaya kadar karıştırınız.
6- Bu karışıma tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz.
7- Balıkları servis tabağına yerleştiriniz.
8- Üzerlerine bu sosu dökünüz.
9- Soğan pizayı ile sofraya alınız.
|
|