| 
 
 
 | 
Izgarada Tavuk Çöp Şiş | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179399 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2024 
158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo tavuk göğsü
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 baş sarımsak
 
1 yemek kaşığı salça
 
Kırmızı ve yeşil biber
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Tavukları kuşbaşından iri doğrayın. İçine yağ, ezilmiş sarımsak, pul biber, karabiber, kimyon, salça ve kekik koyup harmanlayın. En az bir saat bekletin. Daha sonra çöp şişlere geçirin ve ızgarada pişirin. Tercihen aralara biber de koyabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Izgara Tavuk Şiş | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179397 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2024 
161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tabak tavuk göğsü
 
1 tabak kalça şiş (kuşbaşı şeklinde küçük küçük doğranacak)
 
Sosu için:
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 kaşık domates salçası
 
1 kaşık yoğurt
 
4-5 rendelenmiş sarımsak
 
1 er çay kaşığı kimyon, pulbiber, kekik, karabiber, toz şeker
 
Tuz
 
Yarım limon
 
Defne yaprağı
 
 
Tavukları küp küp doğrayın yıkayın süzgece alın.
 
Sosu derin bir kapta hazırlayın tavukları içine atın kaşıkla karıştırın 2-3 saat bu sos da bekletin.
 
Sivri biberleri geniş geniş doğrayın
 
Şişi alın 2 tavuk 1 biber, 2 tavuk 1 biber biçiminde dizin.
 
Izgarayı ısıtın ızgara da pişirin
 
Izgaraya biber ve domates de dizebilirsiniz.
 
 
Not: Tüm tavuklarınızı bu sos da bekletebilirsiniz (tavuk pirzola, kanat, but vs)
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |