| 
 
 
 | 
Izgara Tavuklu Salata | 
  | 
ince 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130095 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017 
1,142 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
½ adet göbek salata (aysberg)
 
1 adet orta büyüklükte soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
½ demet kıyılmış dereotu
 
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
 
2 adet limonun suyu
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
İncelttiğiniz tavuk göğüslerini ½ limon suyu, 2 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiber ile hazırladığınız sosta 15 dakika bekleterek terbiye edin.
 
Yanmaz bir tavada terbiye edilmiş etleri pişirin.
 
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Kestiğiniz kırmızı biberi ve aysbergi de salata kabına ekleyin.
 
Kıyılmış dereotu, mayonez, kalan limon suyunu ve zeytinyağını karıştırarak salatanın üzerine ekleyin.
 
Rendelenmiş kaşar ile süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Izgara Tavuk Salata | 
  | 
banubanu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142862 
Gönderme Tarihi: 20.May.2019 
798 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 tane tavuk göğsü
 
2 orta boy salatalık
 
1 küçük kase süzme yoğurt
 
1 küçük kase mayonez
 
1 demet dereotu
 
1 demet maydanoz
 
 
Tavuğu ızgarada pişirip ve sıcakken küçük parçalara ayırın. Üzerine kabuğu soyulmuş salatalıkları, kıyılmış marulu, sıvı yağı ve limonu ekleyerek bir kapta karıştırın. Üzerine tavuk dilimlerini ve kıtır ekmekleri koyup rendelenmiş kaşar serpin. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Izgara Tavuk Salatası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155519 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2021 
501 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk göğsü
 
1 adet domates
 
1 avuç marul
 
1 avuç karalahana
 
Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
 
Nane
 
Limon
 
Çavdar ekmeği
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Nar ekşisi
 
1 çay bardağı süt
 
Biberiye
 
Kekik
 
 
Tüm sebzelerimizi doğrayıp kasemize alıyoruz. Biberiye, kekik, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, süt ve doğradığımız tavukları bir kasede marine ediyoruz. Marine edilmiş tavuğun ön ve arkasını 2′ şer dakika ızgarada pişirip salatamızın üzerine alıyoruz. Daha sonra üzerine baharat ve ekşilerimizi döküp nane, domates ve ekmekle süslüyoruz. Eğer isterseniz tavuğun marinesine susam da ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |