Göğüs Kıyması 1 kg
Sarımsak 2 Diş
Yumurta 2 Adet
Maydanoz Yarım Bağ (İnce Kıyılacak)
Dereotu Yarım Bağ (İnce Kıyılacak)
Kimyon 100 gr
Yenibahar 100 gr
Yarım Ekmek İçi veya Galeta Unu
Tuz
Karabiber
Soğan 1 Adet İri (Rendelenecek)
Margarin 250 gr
Servis İçin:
Patates 2 Adet
Yeşil Biber 6 Adet
Göğüs kıymamızı diğer köftelik malzemelerle karıştırdıktan sonra 10 dakika karışımınızı dinlendiririz. Köftemize şeklini verdikten sonra ızgara veya tavada pişirilip patates kızartmasıyla beraber servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc97391
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2014
1,789 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram tavuk kıyması
1 soğan
2 diş sarımsak
Kimyon, tuz, karabiber
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı galeta unu
Sivribiber, domates
1 çorba kaşığı acı biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Öncelikle kasaptan kemiksiz tavuk eti alın ve evde kendiniz kıyma haline getirin. Mutfak robotunda çekin ve kıymanız hazır. Köfteyi yapmak için tavuk kıyması, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat ve galeta unu da ekleyin. Bu karışıma irice köfteler halinde şekil verin. Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. İstenirse soğan salatası ile tabağa alınıp, yanında közlenmiş domates ve biberler dizilip servis yapılabilir.