| 
 
 
 | 
Izgara Tavuk Köfte | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184532 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2025 
50 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr tavuk kıyması (tercihen göğüs veya but kıyması)
 
1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
 
2 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1/2 su bardağı galeta unu veya bayat ekmek içi (ufalanmış)
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
 
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
 
 
Derin bir kaba tavuk kıymasını alın.
 
Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, yumurta, baharatlar, maydanoz ve yağı ekleyin.
 
Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurmak köftenin daha iyi tutmasını sağlar.
 
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yassı şekil verin.
 
Izgara tavanızı veya mangalınızı önceden ısıtın.
 
Köfteleri her iki tarafı altın rengini alana kadar, yaklaşık 4-5 dakika pişirin.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Izgara Tavuk Köfte | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156389 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2021 
383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.beypilic.com.tr
 
 
Göğüs Kıyması 1 kg
 
Sarımsak 2 Diş
 
Yumurta 2 Adet
 
Maydanoz Yarım Bağ (İnce Kıyılacak)
 
Dereotu Yarım Bağ (İnce Kıyılacak)
 
Kimyon 100 gr
 
Yenibahar 100 gr
 
Yarım Ekmek İçi veya Galeta Unu  
 
Tuz  
 
Karabiber  
 
Soğan 1 Adet İri (Rendelenecek)
 
Margarin 250 gr
 
Servis İçin:
 
Patates 2 Adet
 
Yeşil Biber 6 Adet                                       
 
 
Göğüs kıymamızı diğer köftelik malzemelerle karıştırdıktan sonra 10 dakika karışımınızı dinlendiririz. Köftemize şeklini verdikten sonra ızgara veya tavada  pişirilip patates kızartmasıyla beraber servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Izgara Tavuk Köftesi | 
  | 
tuluhan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97391 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2014 
1,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tavuk kıyması
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
Kimyon, tuz, karabiber
 
1 çay kaşığı karbonat
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı galeta unu
 
Sivribiber, domates
 
1 çorba kaşığı acı biber
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
 
Öncelikle kasaptan kemiksiz tavuk eti alın ve evde kendiniz kıyma haline getirin. Mutfak robotunda çekin ve kıymanız hazır. Köfteyi yapmak için tavuk kıyması, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. İçine karbonat ve galeta unu da ekleyin. Bu karışıma irice köfteler halinde şekil verin. Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. İstenirse soğan salatası ile tabağa alınıp, yanında közlenmiş domates ve biberler dizilip servis yapılabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |