| 
 
 
 | 
Izgara Tavuk Göğsü | 
  | 
hamiyet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2011 
Mesajlar: 52 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68440 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011 
3,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince dövülmüş tavuk göğüs eti
 
Marine için:
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet limonun suyu
 
1 adet soğanın suyu (arzuya bağlı)
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı toz zencefil
 
1’er çay kaşığı yenibahar, pulbiber, karabiber ve tuz
 
 
Marinatı hazırlamak için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Tavukları içine koyup 2 saat buzdolabında bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da ızgarada arkalı önlü kızartın. Tavukları servis tabağına alıp yanında arzu ettiğiniz sebzelerle sıcak sıcak sunun.
 
 
 
  
 | 
Izgara Tavuk Göğsü | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102235 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2014 
2,995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tavuk göğüs eti
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
Kimyon, karabiber
 
Tuz
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
 
Öncelikle kasaptan kemiksiz tavuk eti alın ve ince dilimler haline getirip biraz dövün. Izgara sosunu yapmak için rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde iyice yoğurun. Bu karışımı tavuk etleri ile harmanlayıp 20 dakika kadar bekletin Izgarada her yerini çevirerek güzelce kızartın. İstenirse soğan salatası, bulgur pilavı ile tabağa alıp yanında közlenmiş domates ve biberleri dizip servis yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Göğsü Izgara | 
  | 
pişiren kadın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.03.2013 
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87481 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013 
2,805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tavuk göğüs eti
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve karabiber
 
1 adet portakal
 
1 adet limon
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Tavuk göğüs etinin derisini çıkartıp üzerine yoğurt ve zeytinyağını sürün. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin. Bu arada portakalın kabuğunu soyup bir tencerede tereyağıyla beraber 5 dakika kadar pişirin. Tavuk etini yağsız bir tavada iki yüzünü de kızartın. Üzerine limon suyunu ve biraz pişirdiğiniz portakalı döküp fırın tepsisine alın. 25 dakika 200 derecede pişirin. Servis yaparken istenirse yeşillikler konulabilir. Dilimlenmiş tavuk etini portakal dilimleriyle beraber servis tabağına aktarıp sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Tavuk Göğsü Izgara | 
  | 
büyükhanım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132119 
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2018 
1,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet tavuk göğüs eti
 
Harcı İçin:
 
1 büyük soğan
 
1 büyük diş sarımsak
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı köri
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı acı yada tatlı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı bal
 
Tuz
 
 
Tavuk hariç bütün malzemeyi bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz (soğan ve sarımsağı 4 yada 5 parçaya bölüyoruz) ve julyen usulü doğradığımız tavuk göğüs etini bu harca koyup iyice karıştırıp ağzını sıkıca kapatıyoruz.
 
Mümkünse bir gece önce, değilse en az 2 saat bu harçla dolapta dinlendiriyoruz.
 
Izgara tavamızı iyice kızdırıp harcın içinden tavuk etimizi çıkarıp başka hiçbir şey ilave etmeden yaklaşık on dakika suyu çıkıp çektikten sonra haFif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |