|
Izgara Pirzola |
 |
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7793
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram dövülmüş kuzu pirzolası
Zeytinyağı
Kekik
Tuz
Dövülmüş pirzolalar tuzlanır ve çukur bir tabağa sıralanır. Pirzolaların üzerine zeytinyağı dökülerek bir ya da iki gün buzdolabında bekletilir. Yağdan çıkarılan pirzolalar ısıtılmış ızgarada pişirildikten sonra üzerine serpilir ve sıcak olarak servis yapılır.
|
Izgara Pirzola |
 |
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc20253
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2007
3,118 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kuzu pirzola
2 orta boy domates
1/2 limon
4-5 Sivri yeşilbiber
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
Pirzolaları soğan veya limon suyu ile karıştırıp buzdolabında bir gece bekletiniz. Pirzolaları hazırlanan odun ateşi veya ızgarada kurutmadan çevirerek pişiriniz. Tuz serperek sıcak servis yapınız.
|
Izgara Kuzu Pirzolası |
 |
bitmeyen şarkı
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62424
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2011
3,069 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 kuzu pirzolası
1/4 su bardağı rafine yağ
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Önce ızgaranızı kızdırınız. Kuzu pirzolalarının her iki yanlarını 4'er dakika, arasıra bir fırçayla üstlerine rafine yağdan sürerek ızgara ediniz. Pirzolaları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Üstüne tuz ve biberi serpip servis ediniz.
Not: Izgara kuzu pirzolası tereyağlı sebzeler ya da patates kızartmasıyla servis edilebilir.
|
Izgara Pirzola |
 |
songül soner
Aşçı

Kayıt: 05.08.2015
Mesajlar: 14 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc110731
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2015
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-6 parça ince dövülmüş pirzola
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı pul biber
Domates ve biber
Öncelikle dövülmüş etlerin üzerine sirke ve yağ dökün. 10 dakika kadar bekletin. Ardından da tuz ve karabiberle iki yüzünü de tatlandırın. Merak etmeyin tuz ızgara etleri yumuşatır, önceden koymanın sakıncası yoktur. Izgarayı ısıtsın ve etin üzerine kare şekiller vermek için çapraz yöntemle ızgara yapın. Sıcak tutan demir tabaklarla servis yapın.

|
Izgara Pirzola |
 |
pamuk kral
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130209
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2017
1,537 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
10 adet pirzola
1 çay bardağı süt
1/2 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik
Biberiye ve kekik dışındaki bütün malzemeler karıştırılır.
Pirzolalar içinde en az 2 saat dinlendirilir.
Izgara ısıtılıp üzerine sarımsak sürülür.
Pirzolalar kızgın ızgaraya konulur.
İlk tarafı iki dakika pişirilip çevrildiğinde biberiye ve kekik serpilir.
Diğer tarafı da pişirilince servis edilir.

|
|