| 
 
 
 | 
Izgara Kılıç Balığı | 
  | 
aybike 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2007 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27760 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2008 
3,016 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 küp küp doğranmış kırmızı soğan
 
2,5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 dal kıyılmış nane
 
2 kılıç balığı filetosu
 
2 salatalık (doğranmış)
 
 
Yapılışı:
 
Salatalık, soğan, nane, sirke, 1 kaşık zeytinyağı ve şekeri iyice karıştırın. Tuzlayıp biberleyin. Balığı kalan zeytinyağı ile iyice yağlayın. Mangalda veya fırının ızgarasında her tarafını 5'er dk. pişirin. Tabaklara alıp naneli salata ile servis edin.
  
 | 
Kılıç Izgara | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61790 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011 
2,615 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kılıç balığı dilimi (her biri 200 gr'lık)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Önce ızgaranızı yakınız. Balık dilimlerini tuzlayıp unladıktan sonra, fazla unlarını silkeleyip hafifçe yağlayınız.
 
Kızgın ızgarada, her iki yanını 4'er dakika ızgara edip, yanında ızgara domates ve biberle servis ediniz.
  
 | 
KILIÇ IZGARA | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81343 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2012 
2,199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet küçük domates
 
2 adet sivribiber
 
4 adet kılıçbalığı filetosu (1 santim kalınlığında ve her biri 150'şer gram)
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
6 çorba kaşığı limon salçası
 
 
1) Domateslerin saplarını çıkarıp enine ortadan yarınız, biberlerin saplarını kesiniz.
 
2) Balıkları tuzlayıp hafif yağlayınız, sonra ızgarada 3'er dakika alt ve üstünü pişiriniz.
 
3) Domates ve biberleri de ızgarada pişirip hemen bir tabağa sıra ile hepsini dizip ayrı olarak limon salçası ile servis yapınız.
  
 | 
Izgara Kılıç Balığı | 
  | 
fiber 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.01.2013 
Mesajlar: 72 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85516 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2013 
2,229 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kılıç balığı filetosu/200 gr 
 
Taze soğan/2 adet 
 
Salkım domates/5 adet 
 
Kabak taze/1 adet 
 
Havuç/1 adet 
 
Limon/1/2 adet 
 
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı 
 
Sarımsak 2 diş 
 
Defne yaprağı 1 adet 
 
Karabiber 1/2 çay kaşığı 
 
Beyaz mantar 4 adet
 
 
Balıkçınızdan fileto olarak almış olduğunuz kılıç balığını, tuz, karabiber, defneyaprağı,sarımsak ve zeytinyağı ile tatlandırıp, kızgın ızgaraya atarak pişirin.
 
Kabak, havuç, mantar, taze soğan ve domatesleri dilimleyerek ızgarada pişirip servis tabağına alınız. Servis tabağına sebzelerle birlikte pişen kılıç balığını da aktarıp limon ile ikram ediniz.
  
 | 
Izgara Kılıç Balığı | 
  | 
dedo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2018 
Mesajlar: 54 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131862 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2018 
1,270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Avrupa Birliği Bakanlığı
 
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
 
 
Yarım kg kılıçbalığı
 
1/2 yemek kaşığı tuz
 
1/2 yemek kaşığı karabiber
 
1/2 yemek kaşığı tatlı biber
 
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 
Doğranmış maydanoz
 
Limon
 
 
Tuz, karabiber ve tatlı biberi kılıçbalığı etine serpin ve karışım absorbe edilene kadar ovun. Kılıçbalığını tereyağına sürün. Yağlanmış ızgarayı önceden ısıtın. Balıkları ızgaraya yerleştirin. 4-5 dakika pişirin. Pişirirken balık etini çevirin. Limon ve salatayla servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |