| 
 
| 
 
 
 | 
 
Izgara Dana Pirzola | 
 
  | 
Hilal Kutlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74009 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012 
4,692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 parça dana pirzola
 
1 tatlı kaşığı biberiye
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Garnitür için:
 
1 adet közlenmiş kırmızı biber
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı bal
 
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
 
5 yaprak fesleğen
 
2 dilim ekmek
 
 
Biberiye, zeytinyağı, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Etleri karışıma batırıp, iyice yedirin. Buzdolabı poşetine etleri koyup, 20 dakika bekletin. Közlenmiş kırmızı biberi doğrayın. Derin bir kasede biber, sarımsak, bal, sirke ve zeytinyağını karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayıp sirkeli karışıma ekleyin. Etleri sürenin sonunda dolaptan çıkarın. Dumansız ızgarada önlü arkalı pişirin. Ekmekleri küp küp doğrayıp, ızgarada etlerin yanına koyun. Pişen ekmekleri sirkeli karışıma ilave edip karıştırın. Servis tabağına eti ve hazırladığınızı garnitürü alın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
IZGARA DANA PİRZOLASI | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60003 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2011 
3,197 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 dana pirzolası
 
1 soğan (ince doğranmış)
 
1 diş sarımsak (dövülmüş)
 
1 kahve kaşığı kırmızı biber
 
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
 
Dana pirzolalarını yayvan bir kaba koyunuz. Malzemenin tamamını bir küçük kasede karıştırdıktan sonra, etin üstüne dökünüz. Eti 3 saat oda sıcaklığında, kabın içinde bırakarak marine ediniz.
 
Izgarayı iyice kızdırdıktan sonra, pirzolaları marinaddan alıp 2 dakika ızgaraya koyunuz. Sonra ızgaranın sıcaklığını azaltıp 8 dakika, etler kurursa bir fırça ile marinaddan sürerek, kızartınız.
 
Pirzolaları çevirip, kalan marinadın üstlerine dökünüz. Izgaranın sıcaklığını yükselterek, 2 dakika kızartınız. Izgaranın ısısını yeniden azaltıp 8 dakika daha kızarttıktan sonra, pirzolaları servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
IZGARA DANA PİRZOLASI Tarifleri Biftek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |