| 
 
 
 | 
Izgara Ahtapot | 
  | 
nezaket 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46885 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2010 
3,840 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg ahtapot
 
2 dişm sarımsak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
Yarım şişe maden suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ahtapot temizlenir, parmak kalınlığında dilimlenir. Diğer malzemeler karıştırılır ve üzerine dökülür, buzdolabında 1 saat bekletilir. Daha sonra ızgarada kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 02.10.2025
  
 | 
Ahtapot Izgara | 
  | 
cinali 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2016 
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120445 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2016 
1,946 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo gr ahtapot
 
Yarım demet marul
 
Yarım demet maydanoz
 
1 demet roka
 
Yarım paket eritilmiş margarin
 
Biraz biberiye
 
1 adet limon
 
2 diş sarımsak
 
Az miktarda hardal
 
 
Ahtapot gün boyunca güneşte gerilerek kurutulur. Akşam 10 derecede, buzdolabında 1 saat dinlendirilir. Önceden hazırlanan ertilmiş margarin, sarımsak karışımına bulanıp ızgarada pişirilir. Sonra marul, roka, maydanoz, biberiye soğuk su ile yıkanıp doğranır; iki saat buzlu suyun içinde bekletilir. Yeşillikler servis tabağına alınır, üzerine ahtapot dilimleri dizilir. Zeytinyağı, limon suyu, hardal, tuz ile yapılan sos dökülüp, biberiye ile servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Ahtapot Izgara | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157227 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2021 
623 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram ahtapot
 
10 gram kekik
 
20 gram sarımsak
 
30 gram zeytinyağı
 
Salatası için:
 
70 gram haşlanmış börülce
 
50 gram roka
 
20 gram yeşil soğan
 
20 gram zeytinyağı
 
1 adet taze sıkılmış limon suyu
 
 
Öncelikle ayıklanmış ahtapotu; zeytinyağı, sarımsak ve kekikle harmanlayıp, uzun bir süre fırında pişirin.
 
Salatası için; ayıklanmış roka yaprakları ve yeşil soğanı ince ince doğrayın. Haşlanmış börülce ilavesiyle harmanlayıp servis tabağına alın.
 
Zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyuyla karıştırın.
 
Yumuşayana kadar fırında pişirdiğiniz ahtapotu, servis etmeden önce de kısa bir süre ızgarada pişirin.
 
Sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |