|
İsviçre Merengi |
|
salkımsöğüt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.03.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc137296
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2018
618 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
4 adet yumurta akı (oda ısısında)
200 gram toz şeker
1/4 çay kaşığı krem tartar tozu veya tuz
½ tatlı kaşığı vanilya
Benmari olarak kullanmak üzere büyük sos tenceresine su doldurup kaynatınız.
Yumurta aklarını, şekeri ve krem tartarı uzun saplı ikinci bir sos tenceresine koyunuz.
Kaynamakta olan suyun içine uzun saplı ikinci sos tenceresinin altı temas etmeyecek şekilde koyarak balon telle sürekli ve hızlı bir şekilde çırpınız.
Şeker eriyip kar görünümü alana kadar tahmini 3-6 dakika durmaksızın çırpma işlemine devam ediniz.
Ateşten aldığınız karışımı, el çırpıcısı ile en hızlı ayarda 8-10 dakika çırpınız. Karışım kaşıktan düşmeyecek katılığa geldiğinde çırpma işlemini sonlandırınız.
Karışımı sıkma torbasına alıp çeşitli şekillerde sıkınız ve 100 derecede kurutunuz.
Not: İsviçre merengi, tartları süslemede kullanılır.
|
İsviçre Usulü Mereng |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62857
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2011
2,273 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurtanın akı
175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. 2 çorba kaşığı şeker katıp, 1 dakika, sert ve parlak olana kadar dövünüz. (Kaseyi ters yüz çevirdiğinizde, yumurta akı dökülmemelidir.)
Büyük bir madeni kaşıkla, kalan şekeri yavaşça, yumurta akına katarak, merenginizi dilediğiniz zaman kullanınız.
Not: isviçre usulü mereng, kabuk yapımında kullanılır.
|
|