Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İsviçre Yemekleri > İsviçre Rulosu (2 adet - 73,816 defa bakıldı)

İsviçre Rulosu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İsviçre Rulosu

mürettebat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc43324
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2009
2,297 defa indirildi / yazdırıldı




6 yumurta
6 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un.
İçine:
Şeker
8 çorba kaşığı marmelat

Yumurta ile şekeri bir süre çırpın. Unu yavaş yavaş ilave edin ve hafifçe karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayıp üzerine yağlı kağıt döşeyin. Hamuru kağıdın üzerine dökün. Bir kaşığın yardımı ile hamuru düzeltin. Sıcak fırına koyarak 12 dakika pişirin. Büyük bir kurulama bezini yayın. Üzerine yağlı kağıt koyun. Kağıdın üzerine toz şeker serpin. Hamuru yağlı kağıda koyun ve üzerine reçeli yayın. Kağıt altında olarak rulo yapın ve bir müddet bir kenarda bekletin. Daha sonra kağıdı çıkarın. Biraz daha şeker serpip soğumaya bırakın.


İsviçre Rulosu

aziz komşum
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.04.2016
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc117318
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2016
1,502 defa indirildi / yazdırıldı




4 büyük yumurta
0,5 pudra şekeri
100 g kendinden kabaran un serpmek için pudra şekeri
4 tepeleme yemek kaşığı çilek veya frambuaz reçeli, veya limon tatlısı veya yumuşak yağlı krema ve biraz reçel
Yumuşak Yağlı Krema
170 g margarin, yumuşak kıvamda
340 g toz şeker, elenmiş

Fırını önceden 220*C/425*F/Gaz 7 derecede ısıtın. Yaklaşık 33x22 cm büyüklüğünde rulo kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdı yerleştirin.
Yumurtaları ve şekeri büyük bir kaseye koyun. Karışım pürüzsüz ve kabarık bir kıvam alana ve çırpıcı kaseden yukarı doğru çıkarılınca uzun bir şerit oluşturana kadar elektrikli mikserle yüksek hızda çırpın. Karışımın içine elenmiş unun hepsini tek seferde dikkatlice ekleyin. Çok fazla karıştırmayın aksi takdirde kek çok yumuşak olmaz. Karışımı hazırlamış olduğunuz kalıba dökün ve yavaşça sallayarak karışımın köşelere de yayılmasını sağlayın.
Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika veya kek altın sarısı olana ve kalıbın kenarlarından taşana kadar pişirin.
Kek pişerken tezgaha kek kalıbından daha büyük bir pişirme kağıdı serin. Üzerine birkaç yemek kaşığı pudra şekeri serpin.
Pişmiş olan keki pudra şekeri serpilmiş yağlı kağıt üzerine çevirin. Kekin altındaki yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın. Kekin kısa kenarının uç kısmını keskin bir bıçakla 2,5 cm kadar kesin (çentik açın). Tamamen kesmemeye dikkat edin. Birkaç dakika soğumaya bırakın.
Yağlı krema için margarinle toz şekeri tamamen karışana ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Reçel ve yağlı kremayı kekin üzerine düzgün bir şekilde yayın. Eğer kek çok sıcaksa reçeli daha fazla emer. Keki çentik açtığınız taraftan başlayarak dikkatlice rulo yapın. Keskin bir bıçakla kesmeden önce soğumaya bırakın.







İsviçre Rulosu Tarifleri İsviçre Yemekleri



(2 adet İsviçre Rulosu 73,816 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort