| 
 
 
 | 
İstavrit Buğulama | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111908 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2015 
4,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. istavrit
 
2 adet domates
 
4 adet sivri biber
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
Kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Balıkları temizleyip yıkayın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ve sarımsakları ince ince kıyın. Tencereye balıkları dizin, üzerine domates, biber, sarımsak ve baharatları koyup zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın, hiç su koymadan kendi buharıyla kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
İSTAVRİT BUĞULAMA | 
  | 
pampa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.04.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88365 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2013 
2,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. İstavrit
 
1,5 limon,
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım bardak zeytinyağı
 
2 orta boy soğan
 
 
Soğanları dilimleyip küçük bir tepsiye dizin. Balıklan ayıklayıp üzerine sıralayın. Üzerine ince kesilmiş limon dilimleri koyun. Maydanoz, tuz, karabiber ilâve edin. Yarıya kadar bardak zeytinyağı koyarak pişirin. Renk vermek için biriki çay kaşığı salça da koyabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |