| 
 
 
 | 
Ispanaklı Tavuk | 
  | 
altın şeftali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2014 
Mesajlar: 51 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143179 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2019 
703 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğüs eti
 
2 adet havuç
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı soya sosu
 
1 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
Ispanak püresi için:
 
1 demet ıspanak
 
2 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 tutam tuz
 
 
Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin. Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın. Ispanağı tuz serpip ovalayarak yumuşatın ve blender'da iyice ezin.
 
Tavada tereyağıyla birlikte unu sararıncaya kadar kavurun. Ispanağı ve sütü ilave edip, karıştırarak bir taşım kaynatın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip ocağı kapatın.
 
Tavuğu ve havucu uzun parmak şeklinde doğrayın. Tavaya sıvı yağı koyun. 2 diş sarımsakla beraber rendelenmiş soğanı ilave edip, karıştırın. Doğradığınız tavuk ve havucu da ekleyin. Soya sosu ve mısır nişastası gezdirip, 2 dakika karıştırın.
 
Hazırladığınız kremalı ıspanak püresini servis tabağına alıp, tavukları üstüne yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Tavuk | 
  | 
lezzet doktoru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.12.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103838 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2014 
2,012 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk göğüs eti
 
500 gram ıspanak
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 dal maydanoz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
 
1 su bardağı galeta unu
 
 
Tavuk etini ince dövüp hazırlayın. Derin bir yoğurma kabının içine kıyılmış ıspanakları, kıyılmış maydanozu ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı ilave edip karıştırın. Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarıp şekil verin, buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra galeta ununa bulayıp yağda kızartın. Fırın kabına alıp 180 derecedeki fırında 15 dakika daha pişirip servis yapmadan önce dilimleyip sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Tavuk | 
  | 
sevgi tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64877 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011 
2,553 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
1 kg. ıspanak
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı kaşar peyniri
 
Karabiber
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Tavuk göğüslerini iyice haşlayıp didikleyin. Yağlanmış fırın kabına alın. Doğranmış soğan ve ıspanak yapraklarını margarinde kavurun. Baharatları katın ve tavukların üzerine yayın. Unu biraz margarinde kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Ispanakların üzerine sosu yayın. En üste kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Ispanaklı Tavuk | 
  | 
Hazan Yaprakları 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2009 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44401 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009 
2,736 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta boy tavuk
 
6 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
 
1/2 kg. ıspanak
 
1 baş soğan
 
1 havuç
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı kişniş
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Hazırlanışı:
 
Tavuğu tütsüleyip temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Soğanı soyun, havucu kazıyarak temizleyin. Bu sebzeleri tavukla birlikte tencereye koyun, 10 bardak su ilave ederek orta ateşte pişirin. Tencerenin kapağını kapatmayı ihmal etmeyin.
 
Diğer yandan ıspanakların kötü yapraklarını ve köklerini temizleyin. İyice yıkayın. Suyunu süzerek iri iri doğrayın.
 
Tavuk haşlanınca parçalara ayırın. Havanda kişniş ile birlikte macun haline getirilen sarmısağı tavada erittiğiniz yağ ile karıştırın. Tuzunu ve biberini karıştırdıktan sonra tavuk parçalarımda bu yağın içine atın ve iyice pembeleştirin.
 
Tavuk parçaları pembeleşince kaba 1/2 bardak tavuk suyu ve ıspanakları katın. Tencerenin ağzını örttükten sonra 15-20 dakika orta ısılı ateşte pişirin.
  
 | 
Ispanaklı Tavuk | 
  | 
papaya 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27209 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2008 
2,728 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. ıspanak
 
1 soğan
 
2 domates
 
2 tavuk göğsü
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Sıvıyağ
 
 
Önce tavuklar haşlanır ve didilir. Ardından soğan, sarımsak doğranır, yağda kavrulur. Bu yağda didilen tavuklar iyice kızartılır. Tuzu biber ve kekiği eklenir. Küp küp doğranan domatesler ilave edilir, tavuk suyundan yaklaşık yarım bardak ilave edilmeli ve kısık ateşte pişmeye bırakılmalı. Pişmeye yakın ıspanaklar ilave edilir. 1-2 taşım kaynadıktan suyu çektikten sonra ocaktan indirilir.
  
 | 
Ispanaklı Tavuk | 
  | 
brdnrmn 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2007 
Mesajlar: 82 Şehir: aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13518 
Gönderme Tarihi: 01.May.2007 
2,669 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 tane tavuk göğsü
 
1 kg ıspanak
 
Margarin
 
1 tane kuru soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
Tuz
 
 
Önce tavuk etlerini haşlayın. Soğuyunca etleri didikleyin ve yağlanmış fırın kabına döşeyin. Ispanakları güzelce yıkayıp suyunu süzdürün. Kuru soğanı yemeklik doğrayın,içine doğradığınız ıspanakları ilave edin. Karabiberini,pulbiberini, tuzunuda ekleyip kavurun.Ispanağı tavukların üstüne yayın. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı margarini eritin, içine unu koyup kavurun. Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamında pişirin ve ocaktan alın kaşar peynirinin yarısını ilave edin.Bu yaptığınız beşamel sosu ıspanağın üzerine dökün. Kalan kaşar peynirini de en üstüne serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin.
 
 
 ML® Ispanaklı Tavuk Sarması için tıklayın
 
  
 | 
Ispanaklı Tavuk | 
  | 
dertli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2006 
Mesajlar: 83 Şehir: Buca | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2297 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006 
2,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk 
 
Çerkez peyniri
 
3/4 paket makarna 
 
1.5 kg ıspanak
 
Beşamel sos için:
 
40  gr margarin
 
350 gr süt ve tavuk suyu kanşımı 
 
1 kahve fincanı un
 
Tuz
 
 
Ispanakları yıkayıp, suyunu  iyice süzün, iki çorba kaşığı yağ ile iyice pişirip bir kaba koyun. Üzerine biraz çerkez peyniri rendesini serpiştirin.  Markarnayı haşlayıp, içine bir miktar yağ koyduktan sonra iyice karıştırın ve ıspanağın üzerine koyun. Çerkez peyniri rendesi ile üzerini kaplayın. En üstüne de, haşlayıp  deri ve kemiklerini ayıkladığınız tavuğu parçalar halinde yerleştirin. Üzerine boza kıvamında pişirilmiş beşamel sos dökün ve bir bıçakla alt katlara da geçmesini sağlayın. Kızgın fırında iyice kızarana kadar pişirin. 
 
 
Beşamel sosun hazırlanışı :
 
Unu yağda, orta hararette fazla sarartmadan kavrun. Daha sonra azar azar tavuk suyu ve süt karışımını ilave edin. Hızlı hızlı kanştırıp,  boza kıvamına gelinceye kadar pişirin.
 
 
 ML® Ispanaklı Tavuk için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |