|
|
Ispanaklı Tavuk Pane |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70019
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2011
1,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tavuğun göğüs kısımları (kemikleri ve derisi çıkarılmış)
120 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
120 gr (1+1/4 su bardağı) galeta unu
3 çorba kaşığı un (1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı biberle karıştırılmış)
1 yumurta (1 çorba kaşığı suyla hafifçe çırpılmış)
180 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı
2,5 kg ıspanak (iyice yıkanıp, kökleri ayrılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1+1/2 çorba kaşığı limon suyu
750 gr mantar (silinip, dilimlenmiş)
1 limon (dilimlenmiş)
Kaşar peyniri ve galeta ununu yayvan bir kaseye koyup, karıştırınız. Tavuk parçalarını sırasıyla baharatlı una, yumurta karışımına ve peynir-galeta unu karışımına iyice buladıktan sonra, en az 1 saat buzdolabında soğutunuz.
Tavuk parçalarını buzdolabından alınız. Büyük bir tavada yağın 3/4'ünü (9 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavuk parçalarını ekleyip, her iki yanlarını kızartınız. Ateşi iyice kısıp, tavanın kapağını kapatarak 25-30 dakika, tavuk parçaları yumuşayana kadar ağır ateşte pişiriniz.
Tavuk parçaları pişerken yıkadığınız ıspanak ve tuzu büyük bir tencereye koyup, orta ateşte ıspanak yumuşak bir hale gelinceye kadar pişiriniz. (Yıkarken yapraklarında kalan su, pişirmek için yeterlidir .)
Ispanak pişince, tencereyi ateşten alıp, fazla suyunu çıkarmak için ıspanakları iki tabak arasında sıktıktan sonra, kabaca doğrayıp büyük yassı bir servis tabağına yerleştirerek üstüne limon suyunu serpiniz. Tavuk parçalarını maşayla tavadan alıp ıspanakların üstüne dizerek, sıcak kalmalarını sağlayınız.
Kalan tereyağın yarısını (1+1/2 çorba kaşığı) tavaya ekleyip, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyip, 4-5 dakika yağda çeviriniz. Delikli kaşıkla mantarları tavadan alıp, tavuk parçalarının etrafına yerleştiriniz.
Kalan 1+1/2 çorba kaşığı tereyağı tavaya katıp, yağ kahverengi oluncaya kadar orta ateşte kızdırınız.
Tavayı ateşten alıp, yağı tavuk göğüslerinin üstüne süzerek gezdiriniz. Limon dilimleriyle süsleyip, servis ediniz.
|
Ispanaklı Tavuk Pane |
|
lokomotif
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc92533
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2013
1,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram tavuk eti
500 gram ıspanak
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tavuğu ince bir şekilde dövün. Ispanakları kıyıp ezilmiş sarımsaklarla birlikte ovalayın, pul biber katın; dövülmüş tavukların içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Bu sarılmış tavuk etlerini önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından aldığınız tavuğun üzerine servis yapmadan önce bir miktar soya sosu gezdirebilirsiniz. Haşlanmış patatesleri tereyağıyla ezip püre yapın
|
Ispanaklı Tavuk Pane |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92534
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2013
1,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 parça ince dövülmüş tavuk eti
1 su bardağı galeta unu
100 gram kaşar peyniri
2 yumurta
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Limon
300 gram ıspanak yaprağı
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tavuk etlerine tuz ve biber serpin. Bir kabın içinde yumurtayı çırpın, diğer bir kapta da rendelenmiş peynirle galeta ununu karıştırın. Ispanak yapraklarına ezilmiş sarımsakları katın, tavuk etinin içine doldurup katlayın. Önce una, sonra yumurtaya en son peynirli galeta ununa bulayıp bir saat kadar buzdolabında bekletin. Bu şekilde dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Tereyağında iki yüzünü de kızartın. Sıcak olarak ikram edin. Üzerine limon suyu sıkarsanız daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
|
|
Ispanaklı Tavuk Pane Tarifleri Piliç Tarifleri
|
|