| 
 
 
 | 
Ispanaklı Sufle | 
  | 
torpil 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2011 
Mesajlar: 39
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66288 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2011 
2,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Yarım kg. ıspanak
 
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Bir tencerede margarinle unu iki dakika kavurun. Üzerine bir su bardağı sütü ekleyip, boza kıvamına gelene dek pişirin. Sonrasında üzerine ayıklanmış ve temizlenmiş 200 gram ıspanak yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip, karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Bir-iki taşım pişirip, ocaktan alın. Artan ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp, çıkarın. Arzu ettiğiniz büyüklükteki derin fırın kaplarına sıvıyağ sürün. Kapların ortalarını ıspanak yapraklarıyla, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde kaplayın. İçine hazırladığınız boza kıvamındaki harcı pay ederek döküp, üzerlerini kapatın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "sote" tarafından gönderildi. 12.08.2015
  
 | 
Ispanaklı Sufle | 
  | 
mahinur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.09.2011 
Mesajlar: 43 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72783 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2012 
2,109 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
1 limonun suyu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 tutam hindistancevizi
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanağı tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın, soğuk suya atın. Suyunu sıkıp ince kıyın. Unu tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber, hindistancevizi ve ıspanağı ilave edin. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısı ve çırpılmış yumurta ile karıştırıp yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Suflesi | 
  | 
baraka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129493 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2017 
1,008 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr ıspanak
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1.5 yemek kaşığı un
 
1.5 çay bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Ispanakları ayıklayıp, bol suyla yıkadıktan sonra kendi suyunda haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzdürün. Soğuyunca ince kıyın. Tereyağı ile unu kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edip un ile yağı iyice ezin. Tuz, karabiber ve ıspanakları ilave edip karıştırın. Hafif ılınınca yumurta sarılarını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpıp ilave edin. Kalıpları yağlayıp karışımı aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Sufle | 
  | 
sinir küpü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132248 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2018 
1,057 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://kalbinidinlesen.com
 
 
Haşlanmış ve doğranmış ıspanak - 150 gr
 
Yarım su bardağı yağsız beyaz peynir - 70 gr
 
Yarım su bardağı yağsız rende kaşar - 70 gr
 
3 yumurta beyazı - 75 gr
 
1 diş rendelenmiş sarımsak - 2 gr
 
2 silme çay kaşığı pul biber - 2 gr
 
2 silme çay kaşığı karabiber - 2 gr
 
1 silme çay kaşığı tuz - 1 gr
 
 
 
Önce yumurta beyazları köpük kıvamına gelinceye kadar çırpılır ve rende kaşar dışındaki tüm malzemeler bu köpüğe eklenerek karıştırılın Tekli fırın kaplarının içleri zeytinyağı ile yağlanır, karışım bu kaplara paylaştırılır ve 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Pişmeye yakın rende kaşar peyniri fırın kaplarının üzerine serpilir ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Sufle | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145064 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2019 
750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ıspanak
 
1 küçük kuru soğan
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 yumurta
 
100 gram kaşar
 
50 gram parmesan
 
150 gram beyaz peynir
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 tepeleme yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 tatlı kaşığı tereyağı (kapları yağlamak için)
 
 
Ispanakları ayıklayıp güzelce yıkayın.
 
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
 
Ispanakları ilave edin ve kavurmaya devam edin.
 
Bir başka tencerede tereyağını eritip içine unu ilave edin.
 
Unu kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra içine sütü ekleyip karıştırın.
 
Kavurduğunuz ıspanakları karışıma ekleyin.
 
Tuzunu ve biberini de ekleyip güzelce harmanladıktan sonra soğuması için kenara alın.
 
Bu esnada peynirleri rendeleyin.
 
Rendelenmiş peynirleri ve yumurta sarılarını ıspanaklı harca ekleyip karıştırın.
 
Yumurta aklarını ayrı bir kasede mikserle çırpıp ıspanaklı harca kaşık kaşık ilave edin.
 
Yumurta beyazını harca karıştırırken köpüğünü söndürmemeye dikkat edin.
 
Sufle kaplarının ya da ısıya dayanıklı kaselerin içlerini güzelce yağlayın.
 
Hamuru kalıplara paylaştırın.
 
Fırını 180 dereceye ayarlayıp sufleleri fırına verin.
 
Üstleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
 
Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Sufle | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170983 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2023 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Eski Kaşar 2 Fincan
 
Un 2 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Tereyağı 2 Çorba Kaşığı
 
Ispanak 1 Kilogram
 
Yumurta 4 Adet
 
Muskat 1 Tutam
 
Pastörize Süt 2 Su Bardağı
 
 
Ispanakları kaynar suya batırıp 1-2 dakika bekletin.
 
Daha sonra soğuk suya alıp şoklayın.
 
Sudan çıkarıp süzün ve bıçakla doğrayın.
 
Diğer taraftan tereyağında unu sarartıp üzerine sütü ekleyerek bir sos hazırlayın.
 
Sosun içine muskat tuz ve karabiber ekleyerek ıspanaklarla karıştırın.yumurtaların beyazlarını ayrı bir yerde kar haline gelecek kadar çırpın.
 
Ispanakların üzerine sarılarını atıp karıştırın.
 
Daha sonra beyazlarını atıp karıştırın, bu karışımı yağlannış sufle kaplarına paylaştırın.üzerine kaşar peyniri rendesini serpin.
 
180 derece fırında pişirin.sufleleriniz fırında çok güzel kabaracak, çıkarınca sönebilir.
 
Sıcak yenmesi tavsiye edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |