4 adet yufka
Yarım su bardağı fındık yağı
50 gram margarin
1 su bardağı galeta unu
1 şişe maden suyu
İçi için:
1 kg ıspanak
150 gram Erzincan tulumu
2 adet kırmızı biber
Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra kesme tahtasında çok ince kıyın. Peynir ve kırmızı biberi de ince kıyıp, ıspanakla karıştırın. Yufkayı dörde kesin. Üzerine fındık yağı sürün. Kestiğiniz yufka parçalarını ikiye katlayıp, ucuna iç harçtan koyun. Daha sonra rulo şeklinde (gevşek olarak) sarın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın. 50 gram margarini eritin. Kalan sıvı yağla karıştırın. Börekleri önce yağa, sonra maden suyuna, en son da galeta ununa bulayın. Kalan yağla fırın tepsisini yağlayın. Börekleri tepsiye dizip, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|