| 
 
 
 | 
Ispanaklı Sarma Börek | 
  | 
tanver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117531 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016 
1,153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elif Enyüce
 
 
5 adet yufka
 
½ kg ıspanak
 
2 adet havuç
 
1 büyük soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı toz biber pulbiber
 
½ çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Ispanakları ayıklayıp doğrayalım iyice yıkayalım. süzdürdükten sonra ıspanakları bir kaba alalım. Soğanı yemeklik doğrayalım havucu rendeleyelim. Soğanları,havucu, sıvı yağı ve ıspanağa ekleyelim. En son tuz ve dilediğiniz baharatları da ekleyip ovalım. İlk yufkayı tezgaha serelim ve 2-3 kaşık sıvı yağ ile yağlayalım. Yufkayı ikiye katlayıp uzun tarafa iç malzemeyi koyalım. Yufkayı rulo yapıp tepsiye yerleştirelim. Bütün yufkalar için aynı işlemi yapalım. son olarak böreğin üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Sarma Börek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103235 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014 
1,401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
400 gram ıspanak
 
1 adet soğan
 
100 gram lor peyniri
 
2 adet haşlanmış patates
 
1 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
Kızartmak için yağ
 
 
Öncelikle yufkaları üçgen şeklinde kesip hazırlayın. İç harcı için kıyılmış soğanı ve ıspanağı 5 dakika kavurup ocaktan alın. İçine yumurta sarısı, rende patates ve peynir karıştırın. Kıyılmış maydanoz da ilave edip bu içi yufkaya koyup sarın. Fırında ya da yağın içinde kızartın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Sarma Börek | 
  | 
yurda er 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94635 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2013 
2,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 kilo ıspanak
 
150 gram peynir
 
1 çay bardağı süt
 
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
 
Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın. Yoğurdu, yağı, rendelenmiş peyniri ve sıcak sütü bir kabın içinde iyice ezip yumuşak bir kıvama getirin. İçine ıspanakları da ekleyip baharatlandırın. Bu harcı yufkaların üzerine sürün. Yufkaları kendi içlerinde ortada birleştirir gibi uzun şerit olacak şeklinde sıkıştırıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kızartın. İsterseniz sigara böreği gibi sararak yağda da kızartabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |