|
|
Ispanaklı Risotto (İtalyan Pilavı) |
|
azize
Aşçı
Kayıt: 02.06.2006
Mesajlar: 16 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc7234
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2006
3,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon
1 litre tavuk suyu
50 gr. tereyağı
300 gr. pirinç
8 adet kuzu pirolası
30 ml. zeytinyağı
3 dal biberiye
50 gr. rende pearmesan peyniri
tuz
karabiber
Ispanakları yıkayıp süzün, ince ince kıyın, soğanı küçük küp doğrayın, limon kabuğunu rendeleyin. Tavuk suyunu biraz kaynatın, 20 gr. tereyağını bir kapta eritin, soğan, sarımsak ve pirinci tereyağında kavurun. Tavuk suyunun üçte birini pirince ekleyin, birlikte bir taşım kaynatın, suyunu çektikçe tavuk sularını azar azar ekleyin, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin, ıspanağı ekleyip karıştırın. Pirzolalara tuz ve karabiber ekleyin, bir tavaya zeytinyağını koyun, kızgın ateşte biberiyeleri kızartın, pirzolaları da bu tavada kızartın. Kalan 30 gr. tereyağını, limon rendesini ve parmesan peyniri risottaya ekleyip karıştırın, Pirzola ile beraber servis yapın.
ML® Ispanaklı Pilav için tıklayın
|
Ispanaklı Risotto |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95856
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2014
2,484 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
60 g. pirinç
50 g. tuzsuz tereyağı
3 g. tuz
2 g beyaz biber
50 g. ıspanak
150 cl tavuk suyu
20 ml zeytinyağı
80 g. parmesan peynir
5 gr. dilimlenmiş beyaz soğan
3 mg. safran
Soğanı zeytinyağı içinde birkaç dakika için kavurunuz.
Pirinci ve safranı ekleyip birkaç dakika daha kavurunuz.
Tavuk suyunun birazını ekleyin ve buharlaşana kadar pişiriniz.
Kalan tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin ve 15 dakika ağır ateşte kaynatınız.
Pirinçler yumuşayınca tereyağı ve parmesan peyniri ekleyiniz.
|
|
Ispanaklı Risotto (İtalyan Pilavı) Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|