| 
 
 
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185096 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2025 
23 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta (sarısı üzeri için, beyazı hamura)
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
 
4-4,5 su bardağı un
 
İçi için:
 
300 gram ıspanak (doğranmış)
 
1 adet soğan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz ve karabiber
 
İsteğe göre beyaz peynir veya kaşar peyniri
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarısı
 
Susam veya çörekotu
 
 
Ilık süt, şeker ve mayayı karıştırın.
 
Üzerine sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin.
 
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
 
Mayalanması için 40 dakika kadar dinlendirin.
 
Küçük doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun, ardından doğranmış ıspanakları ekleyin.
 
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan aldıktan sonra isteğe göre peynir ekleyin.
 
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp avuç içinde açın, içine ıspanaklı harç koyun ve kapatın.
 
Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159711 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2021 
317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı yumurta akı
 
1 paket kabartma tozu
 
5 su bardağı un
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Harç için:
 
12-15 adet ıspanak yaprağı
 
1,5 su bardağı beyaz peynir
 
 
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu iyice yoğurun. Ayrı bir yerde kıyılmış ıspanak ve peyniri harmanlayın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını açıp ıspanaklı harçtan pay edin. Yeniden elinizde yuvarlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta unu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
murat...murat...murat... 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2013 
Mesajlar: 53 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102871 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014 
1,909 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram ıspanak yaprağı
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı şeker
 
İçi için:
 
100 gram peynir
 
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı
 
 
Öncelikle ıspanakları mutfak robotundan geçirip püre yapın. Derin bir kabın içine alıp üzerine, unu ve mayayı karıştırıp ortasını açın. İçine ılık süt, tereyağı, yumurta akı, mahlep ve şekeri koyup elinizle iyice yoğurun. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı. Bu hamuru 25 dakika dinlendirdikten sonra parçalara kopartıp top top yapın ve elinizle açıp içine erimiş tereyağı sürüp peynir koyun. Katlayıp tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
cızbız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2013 
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92476 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2013 
2,091 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ıspanak yaprağı
 
5 dal maydanoz yaprağı
 
2 adet yumurta
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
İçi için:
 
2 adet haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peyniri rendesi
 
Tuz, karabiber
 
 
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını bir kabın içine alın ve hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgâhta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip içine rendelenmiş peynir ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ekleyip karıştırın. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye sizin. Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpip tepsiye dizin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
susam sokağı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2007 
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78047 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2012 
1,705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr margarin
 
1 Çay Bardağı sıvıyağ
 
250 gr Lor Peyniri
 
1 Su Bardağı yoğurt
 
1 Tatlı Kaşığı karbonat
 
Biraz Çörekotu
 
2 Adet yumurta
 
1 Biraz tuz
 
4,5 Su Bardağı un
 
500 gr ıspanak
 
0,5 Çay Bardağı ıspanak suyu
 
2 Çorba Kaşığı İç malzeme sıvıyağ
 
Biraz Susam
 
 
Margarini eritip ılıtın. 1 yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, eritilmiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, ıspanak suyu ve karbonatı ilave edip karıştırın. 1 tutam tuz ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Ispanakları temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzülünce iri doğrayın. Sıvıyağı tencereye ilave edip ıspanakları ekleyin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Ilınınca suyunu süzüp ıspanakları bir kaba alın. Lor peyniri ve tuz ekleyip karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Ortasına bir miktar ıspanaklı malzemeden yerleştirip oval şeklinde kapatın. Kenarlarına çatalın ucuyla bastırarak yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız poğaça hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan yumurta sarısını sürün, susam ve çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
meftune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2011 
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc77715 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012 
1,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 Gr margarin
 
4 Su Bardağı un
 
1 Çay Bardağı sıvıyağ
 
1 Yemek Kaşığı yoğurt
 
1 Tatlı Kaşığı mayonez
 
1 Demet ıspanak
 
1 Paket kabartma tozu
 
 
Hamuru hazırlamak için sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin. Yıkayıp süzdükten sonra yanlızca yapraklarını incecik doğradığınız ıspanağı, kabartma tozu ve mayonezi katıp unu da ilave ettikten sonra kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarlak hamur parçalarını çay tabağı büyüklüğünde açıp D şeklinde kapatalım. Hazırladığınız poğaçaları sıvı yağla yağladığınız tepsiye aralıklı yerleştiriniz. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürünüz. poğaçaları önceden 5 dak ısıtttığımız 175 derecelik fırında 30-35 dk pişirin.
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
Ankara Rüzgarı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76316 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012 
1,878 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr Yumuşak margarin
 
1 Yemek Kaşığı yoğurt
 
1 Demet ıspanak
 
4 Su Bardağı un
 
1 Paket kabartma tozu
 
1 Tatlı Kaşığı mayonez
 
1 Çay Bardağı  sıvı yağ
 
100 Gr Sana Hamurişi
 
 
Sıvı yağ yumuşak margarin ve yoğurt yoğrulur. İçine incecik doğranmış ıspanak kabartma tozu mayonez ve un ilave edilir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Hazırlanan poğaçaları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derecede 30-35 dakika pişirin.
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
bol kepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.11.2011 
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70164 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2011 
2,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 çay barağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvıyağı
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1çay kaşığı tuz
 
10 adet ıspanak yaprağı
 
Çeyrek demet maydanoz
 
2,5 su bardağı un
 
İçi için:
 
50 gram tuzsuz köy peyniri
 
 
Derin bir kabın içine yumurta, yoğurt, sıvıyağı koyup iyice karıştırın. Ispanağı da kaynar suya koyun, 3 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu iyice sıkın. İçine maydanozu ekleyip robotta kıyın. Bu yeşil karışımı yumurtalı karışıma koyup karıştırın ve üzerine un, kabartma tozu, karbonat ekleyin. Gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın ve içine iri kesilmiş köy peynirinden koyun, kapatın. Hepsini tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Çayın yanında muhteşem lezzetli pir poğaça olduğunu söyleyebilirim.
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64084 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
2 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
400 gram ıspanak
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Yarım limon suyu
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Aldığı kadar un
 
100 gram beyaz peynir
 
 
Yumurta ve yoğurt bir kapta iyice karıştırın. Ispanaklar sıcak suda 2 dakika haşlayıp, süzün ve robottan geçirin. Bu püreyi, yoğurt ve yumurta karışımına ekleyin. İçine tereyağı, bir miktar un, kabartma tozu, karbonat ve limon suyu ile unu ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgâhta açın ve bardak ağzı ile yuvarlak kesip, ortasına ezilmiş beyaz peyniri koyun. Yarım ay şeklinde kapatıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
 
 
 ML® Ekmek Poğaçası için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "filo" tarafından gönderildi. 03.12.2014
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
cemre02 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Adıyaman | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22228 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2008 
2,844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
2 adet yumurta (1 sarısı ayrılacak)
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
1 demet ıspanak
 
1 baş soğan 
 
1 avuç ezilmiş beyaz peynir
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Evvela iç hazırlanır. Ispanak yıkanır, ince kıyılır, soğan da ince kıyılır. Bir tencereye aktarılır. Üzerine yağ gezdirilir, tuz serpilir. Kapağı kapatılır, kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Bu arada yumuşak margarin ve diğer hamur malzemesiyle hamur yoğrulur, 20 dakika dinlendirilir. Ispanak süzgece çıkarılır, soğuyunca peynir eklenir. Dinlenen hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır. Merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Yarısına iç konur hamurun diğer yarısı üzerine kapatılır. Yağalanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Sıcak 185 derece fırında pişirilir.
 
 
 ML® Mısır Unlu Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
bıçak sırtı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20199 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007 
4,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
İçi için:
 
1 demet ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Hamur malzemesi yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Ispanak yıkanır, ince doğranır. Tencereye aktarılır. Üzerine ince kıyılmış soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenir. Hızlı ateşte solana kadar pişirilir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Çay tabağı kadar açılır. Yarısına yeteri kadar ıspanaklı iç konur, kapatılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülür. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 ML® Ayvalı Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
ISPANAKLI POĞAÇA | 
  | 
Şira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17082 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007 
2,874 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 g margarin, 1 subardağı yoğurt, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Ertesi günü yarım kilo ıspanağı doğrayın 1 kuru soğan rendelenir 4 yemek kaşığı ayçiçek yağında kavrulur. Bir çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber eklenir. Arzuya göre peynir katılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, parmak uçlarıyla açılır, yarısına iç konur kapatılır, üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta dereceli fırında pembe renkte pişirilir.
 
 
 ML® Çeşnili Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Ispanaklı Poğaça | 
  | 
bcigerli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4299 
Gönderme Tarihi: 29.May.2006 
3,506 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2.5 su bardagi un
 
1 Adet yumurta
 
1 Çay bardagi su
 
1 Çay bardagi zeytinyağı
 
1 Çay kasigi kabartma tozu
 
Tuz
 
Içine :
 
Yarim kg ispanak
 
250 gr beyaz peynir
 
Üzerine :
 
2 Adet yumurta aki
 
Siviyag
 
Çörekotu
 
 
YAPILIŞI
 
Öncelikle hamuru hazirlayin.
 
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karistirip, yogurarak yumusak bir hamur hazirlayin.
 
Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin.
 
Bu arada içini hazirlayin.
 
Ispanaklari ayiklayip, yikayin.
 
Suyunu iyice süzün.
 
Ispanak yapraklarini ince ince dograyin.
 
Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ispanaklari karistirin.
 
Dolaptan çikardiginiz hamuru mardane ile 3-4 milim kalinliginda açin.
 
Açtiginiz hamurdan kahve fincani yardimiyla yuvarlaklar kesin.
 
Artan hamurlari yeniden yogurup, açin.
 
Hamur bitene kadar kesme islemine devam edin.
 
Yuvarlak yufkalarin üzerine yumurta akini sürün.
 
Yuvarlak hamurun bir yarisina hazirladiginiz içten bir miktar yerlestirin ve diger yarisini üzerine kapatin.(yarim ay sekli gibi)
 
Pogaçalarin üzerine siviyag sürüp, çörekotu serpin.
 
Önceden isitilmis 230 dereceli firinda 35 dakika kadar pişirin.
 
 
 
 ML® Ispanaklı Poğaça için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "zeyrek" tarafından gönderildi. 23.03.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 |