| 
 
 
 | 
Ispanaklı Pizza | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119673 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2016 
1,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Su Bardağı Un
 
1 Küp Yaş Maya
 
2 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Bir Miktar Un
 
4 Çorba Kaşığı margarin
 
100 gr ıspanak
 
4 adet soğan
 
100 gr kaşar peyniri
 
 
Mayayı ufalayın. Büyük bir kasede un ve mayayı karıştırın. Yarım su bardağı kadar ılık su, yağ ve tuz ilave edin. Karışımı pütürsüz ve ellere yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Dilerseniz yoğurma işlemi için mikser de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerini bir bezle örterek ılık bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin.
 
İki fırın tepsisini yağlayıp üzerine un serpin. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru tepsilere yayın. Hamurları ıspanak ve soğan ile donatıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırına verin. 25 dakika kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Pizza | 
  | 
şüküfe ertan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134132 
Gönderme Tarihi: 16.May.2018 
966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için
 
1 yumurta
 
2.5 su bardağı un
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
½ çay bardağı süt
 
1 paket yaş maya
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Sos için:
 
Ketcap veya domates sosu
 
Hamurun üzeri için:
 
1 kuru soğan
 
1 tutam kekik
 
Yarım kilo ıspanak
 
Üzeri için:
 
Kaşar veya beyaz peynir ( miktar isteğe bağlı)
 
 
Sütü bir kapta ılıştırın ve mayayı içinde eritin, bir tatlı kaşığı toz şeker ilave edin. 10 -15 dakika bekletin. Fırını önce 100 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Yoğurma kabının içine unu koyup mayalı sütünüzü, 2 yemek kaşığı yoğurt, bir yumurta, yarım bardak zeytinyağı ve tuz ilave edin sonra da hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın gerekirse biraz daha un katın. Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde bekletin. Kabarınca havasını almak için bir kere daha yoğurun ve tekrar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanınca; fırın tepsisine yağlı kağıt koyarak bekletin. Hamurdan bir parça alarak tezgahta merdane ile 1 cm. kalınlığında daire şeklinde veya kare şeklinde açın ve alıp fırın tepsisine koyun. Üzerinde çatalla batırarak 8-10 yerinde delikler açın ve fırça yardımı ile üst yüzeyine zeytinyağı sürün. Sonra da hazırladığınız domates sosundan veya yağla inceltilmiş ketçap sosundan her tarafına sürün. Ayrı bir tavada bir baş soğan ince kıyılıp hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve içine yıkanıp doğranmış ıspanaklar konarak az daha kavrulur, içine bir tutam kekik atılır. Bu da hazır olunca sos sürülmüş hamurun üzerine ıspanaklar yayılır. Fırının ısısı 200 dereceye getirilerek tepsi fırına verilir. 15-20 dakika kadar sonra altı kızaran pizza, fırından hafif çekip üzerine rendelenmiş peynirden serpilir. Ve tekrar fırına geri verilir. 3-4 dakika veya peynir eriyene kadar daha fırında durur. Peynir de eriyince pizzanız hazır. Artan malzemeler ile aynı şekilde devam ederek diger pizzaları yapın.
 
 
Not: Pizzayı; ıspanak yerine değişik malzemeler koyarak, mesela: mantar, sosis, sucuk, zeytin vs. değişik lezzetlerde yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Pizza | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155851 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021 
596 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ıspanak
 
1 adet soğan
 
1 adet kırmızı biber
 
3 adet yeşil biber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı kaşar peyniri
 
 
Ispanağı yıkadıktan sonra büyük bir tencerede susuz haşlayın.
 
Haşlandıktan sonra ıspanağın suyunu iyice sıkın ve ıspanağı küçük küçük doğrayın.
 
Diğer tarafta, doğranmış soğanı, kırmızı biber ve yeşil biberi zeytinyağında kavurun. Ardından üzerine ıspanağı ekleyin, 10-15 dakika daha kavurun.
 
Hazırladığınız karışımı tepsiye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşarı dökün. Kaşarlar eriyene kadar 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |