| 
 
 
 | 
Ispanaklı Peynirli Krep | 
  | 
dere 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98146 
Gönderme Tarihi: 11.May.2014 
1,607 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 buçuk su bardağı süt
 
3 yumurta
 
1çay kaşığı tuz
 
yarım demet ıspanak
 
2kase rendelenmiş kaşar peyniri
 
50 gram margarin
 
 
Boş bir kapta unu sütü ve yumurtayı çırpıyoruz tuz ekliyoruz tavada margarini eritip hamurdan azar azar dökerek arkalı önlü hafif dağılmayacak kadar kızartıyoruz krepleri fırın tepsisine açık bir şekilde diziyoruz üstüne kaşar peyniri onun üzerine doğranmış ıspanak döşeyip peynir eriyinceye kadar pişiriyoruz.
  
 | 
Ispanaklı Peynirli Krep | 
  | 
nadja 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2020 
Mesajlar: 32 Şehir: Kiev | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151038 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2020 
550 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.muratbey.com.tr
 
 
Krep için:
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
2 adet yumurta
 
1,5 su bardağından 1 parmak eksik un
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
Zeytinyağı (Krepleri pişirmek için)
 
İç harcı için:
 
100 gram Muratbey Plus Taze Beyaz
 
Yarım demet doğranmış ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet kırmızıbiber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Domates sos için:
 
2-3 yemek kaşığı Muratbey Tereyağı
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
4 yemek kaşığı domates püresi
 
Sosu açmak için biraz sıcak su
 
Bir tutam toz şeker
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Krep yapmak için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içine koyup tel çırpıcı ile tamamen pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Krep tavasına birkaç damla zeytinyağı koyup, kağıt havlu ile tavanın her yerine yayın. Krep karışımınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün ve elinizle tavayı dairesel şekilde döndürerek, krepin her yere yayılıp yuvarlak bir şekil almasını sağlayın. İçine dolu dolu harç koyacağımız için dilerseniz, her zamankinden biraz daha kalın yapabilirsiniz. Pişen yüzü tamamen tavadan ayrılana kadar tersini çevirmeyin. Ayrılınca diğer tarafını da pişirip tavanızı tekrar yağlayın ve bir kepçe krep daha dökün. Bu işlemi krep harcınız bitene kadar devam edin. Her defasında tavanızı yağlamayı unutmayın. Krepleriniz kenarda beklerken, genişçe bir tavaya zeytinyağını koyup ısıtın ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı saydamlaşana kadar kavurun. Üzerine ince uzun dilimlenmiş kırmızı biberleri ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra, doğranmış ıspanakları ilave edin. Tuzunu ekleyin. İyice yumuşayıp piştikten sonra ılınması için ayrı bir kaba alın. Üzerine eliniz ile ufaladığınız Muratbey Plus Taze Beyazı ekleyip iyice karıştırın. İç harcınız da kenarda beklerken, domates sos için gerekli malzemeleri, bir sos kabının içine koyup pişirmeye başlayın. Suyunu çekip, sos kıvamını alınca altını kapatın. İlk krepinizi tezgaha alıp her yerine hazırladığınız iç harcı yayın. Rulo olacak şekilde sarın. Bu işlemi tüm krepleriniz ve iç harcınız bitene kadar devam edin. Tabağa alıp üzerine pişirdiğiniz domates sosunu gezdirin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |