Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Börek Tarifleri > Ispanaklı Peynirli Börek (5 adet - 180,459 defa bakıldı)

Ispanaklı Peynirli Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Ispanaklı Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156971
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2022
424 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık süt
50 g eritilmiş margarin
Dolgu:
500 g ıspanak
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
300 g tatlı lor peyniri
Sürmek için:
0,5 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Unu eleyip maya, tuz ve toz şekeri ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine süt ve eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Ispanakları yıkayıp yaprak kısımlarını ince olarak doğrayın. Üzerine tuzu ekleyip eliniz ile ovuşturarak fazla suyunu sıkarak atın ve kuru bir kaba alın, üzerine karabiber ve tatlı loru ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hamurlardan bir tanesini hafif unlanmış tezgaha alın ve 24 cm çapında açın. Kalıba alın, üzerine sıvı yağ sürüp ıspanaklı karışımdan bir miktar yayın. Sırayla bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste sıralayın. En üstteki yufkanın üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alıp 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak veya ılık olarak servis yapın.



Peynirli Ispanaklı Börek

seval'in
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.05.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc134320
Gönderme Tarihi: 24.May.2018
773 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3- 4 su bardağı un
İçi için:
1 kilo ıspanak
3 adet haşlanmış patates
1 bağ teze soğan
200 gram beyaz peynir
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Öncelikle derin bir kabın içinde yaş mayayı sütle birlikte ezin. 5 dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İçi için de yıkanmış ıspanakları kıyın, rendelenmiş soğanı, haşlanmış patatesleri ve peyniri ilave edin. Taze soğanı ince ince kıyıp fazla suyunu sıkıp ıspanağın üzerine ekleyin.
Hamuru ikiye bölüp oldukça ince bir şekilde açıp üzerine zeytinyağını gezdirin ve her tarafına yayın. Bir tanesini derin kek kalıbına yayın. Ispanaklı karışımı üzerine bolca yerleştirin. Hamurun kalanını da üzerine kapayıp kenarlardan sıkıca kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Ters çevirip servis tabağına alın.


Ispanaklı Peynirli Börek

TAMYOL
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.12.2014
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc103972
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2014
1,612 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
500 gram ıspanak
200 gram lor peyniri
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Derin bir kabın içinde unu ve tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça sıvı yağı ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra dinlenen hamuru büyük bir yufka gibi açın. İç malzemesi için soğanla 5 dakika kadar kavurun. Ispanakları içine ekleyip ocaktan alın ve peynirleri de ilave ederek karıştırın. Hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi içine doldurup istediğiniz şeklide katlayıp şekil verin. Tepsiye yerleştirin ve sıvı yağda sürüp 200 derecede iyice kızartıp pişirin.


ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

merve x
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.12.2011
Mesajlar: 34
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc70442
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
1,915 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
4 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yeteri kadar su
Açmak için:
1 kase nişasta
1 kase un
İçi için:
750 gr ıspanak
1 adet iri boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Arasına:
Yarım paket eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ

Unu derin bir kabın içine alın. Ortasına yumurtayı, sirkeyi, sıvıyağı ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş su ilave edip iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bölerek üzerine un serpin ve dinlendirmeye bırakın.
Diğer yandan sıvıyağda yemeklik olarak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ayıklayıp yıkadığınız ıspanakları doğrayarak ilave edin. Ispanaklar hafif piştikten sonra tuzunu ve karabiberini de ekleyip ocaktan alın. İçine beyaz peyniri de ilave ederek karıştırın. Bölerek dinlenmeye bıraktığınız hamurları, nişasta ve un karışımdan serperek açabildiğiniz kadar açın. Fırın tepsisini önce yağlayın. Yufkaları sırayla yerleştirin. Arasına yağ sürmeyi unutmayın. Hamur parçalarının yarısını bitirdikten sonra arasına ıspanaklı peyniri harçtan koyup kalan hamurlar bitene kadar açıp arasına yağ sürerek dizmeye devam edin. Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürüp önceder ısıttığınız 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Ispanaklı Peynirli Börek

ASIK
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc28025
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2008
2,774 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 tatlı kaşığı şeker
30 g (6 çorba kaşığı)yaş maya (ya da 15 g [3 çorba kaşığı] kurumaya)
500 g (4 su bardağı)sert un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (hamurun dinleneceği kabı yağlamak için)
yumurtanın sarısı (2 tatlı kaşığı suyla çırpılmış)
Ispanaklı - peynirli harç:
500 g ıspanak (yıkanıp sapları ayıklanmış)
125 g yarımyağlı tuzsuz beyazpeynir
1/2 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
125 g dil peyniri (tercihen az yağlı küçük küpler halinde doğranmış)

Hamuru hazırlamak için şekeri bir kâseye koyup, 30 cl (1+1/4 su bardağı) ılık suda eritin. Mayayı ekleyip, iyice karıştırarak, maya çalışıp, üstünde bir köpük tabakası oluşuncaya kadar (10 -15 dakika) bir kenarda bekletin (kuru maya kullanıyorsanız, paketin üstündeki nasıl hazırlanacağını gösteren nota uyun). Bir salata çanağının içine, unu ve tuzu eleyip, ortasını havuz gibi açın. Bu çukura bir çorba kaşığı zeytinyağını ve şekerli mayayı döküp, karıştırın. Kenarlardan yavaş yavaş un katarak karıştırıp, hamur haline getirin. Hamuru tezgâha alıp, dokunulduğunda ipek gibi yumuşak ve kaygan oluncaya kadar yo-ğurun (yapışıyorsa biraz un katın). Sonra bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla hafifçe yağlanmış bir kâseye koyup, sıcak bir yerde mayalanıp kabarana (hacmi iki kat artmalıdır) kadar (yaklaşık 45 dakika) bekletin.
Bu arada harcı hazırlamak için, yıkanmış ama suyu süzdürülmemiş ıspanakları büyük bir tencereye koyun. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, normal ateşe oturtarak, ıspanakları kendi suyunun buharında iyice yumuşayana kadar (2-3 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra, elinizle iyice sıkarak hiç suyu kalmamasını sağlayın. Blendıra koyup, tuzsuz beyazpeynir, hintcevizi rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek, çok kısa süre karıştırın. Sonra dil peyniri küplerini ekleyin.
Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın. Hamur iyice kabarınca, unlanmış tezgâha alıp, hafifçe yoğurun. Oklavayla elden geldiğince ince açıp, 7,5 cm'lik yuvarlak bisküvi kalıbıyla 30 yuvarlak parça kesin.
Yuvarlakların ortalarına bir tatlı kaşığı harç koyup, kenarlarına fırçayla suyla çırpılmış yumurta sarısından sürün. Sonra yarımay biçiminde katlayıp, elinizle bastırarak üst üste binen kenarlarını yapıştırın. Kalan yumurta sarısını böreklerin üstlerine fırçayla sürüp, her böreğin üstünü bıçakla incecik çizin.
Börekleri bir fırın tepsisine dizip, tepsiyi fırına vererek, börekler kahverengileşinceye kadar (8-10 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, börekleri sıcak sıcak servis yapın.

Not: Hamuru önceden hazırlayıp, buzdolabında (en çok 24 saat) bekletebilirsiniz.






Ispanaklı Peynirli Börek Tarifleri Açma Börek Tarifleri



(5 adet Ispanaklı Peynirli Börek 180,459 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort