| 
 
 
 | 
Ispanaklı Patates Köftesi | 
  | 
zilha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70738 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011 
2,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet patates
 
1 avuç rende kaşar
 
1 su bardağı galeta unu
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İçi için:
 
1 demet ıspanak
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için:
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı suvıyağ
 
 
Haşlanmış patatesler ezilir, üzerine diğer malzemeler katılır ve bütünleşene kadar yoğrulur. 20 dakika dinlenmeye bırakılır. İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyılmış ıspanak ve tuz katılır. Ispanaklar solana kadar çevrilir, soğumaya bırakılır. Patatesli harçtan ceviz kadar alınır, yuvarlanır, ortasına baş parmak sokulur, çevirerek oyulur. Bu oyuğa yeteri kadar iç konur ve büzdürerek kapatılır. Köfteler çırpılmış yumurtaya batırılır. Kızgın yağda pkızartılır.
  
 | 
Ispanaklı Patates Köftesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166906 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022 
513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
2 orta boy patates
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 yumurta
 
Yarım soğan
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
Pul biber
 
İçi için;
 
250 gr ıspanak
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sıvı yağ
 
 
Bulgurun üzerine sıcak su ilave edin ve bir kenara ayırın. Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın. Ispanağın sadece yapraklarını doğrayın. Derin bir tencereye sıvı yağ ekleyin. Soğan, sarımsak ve ıspanakları birlikte kavurun. Tuz ve karabiberi de ilave edin, ıspanaklar yumuşadığında harcı bir kaseye aktarın. Ispanağın üzerine ufalanmış beyaz peyniri ilave edip karıştırın. İç harcı bir kenara ayırın ve ayrı bir tencerede patatesleri haşlayın. Derin bir kasede bulgur, yumurta, haşlanmış patates, doğranmış soğan ve sarımsak, tuz ile köfte harcını hazırlayın. Kıvam alması için un ekleyebilirsiniz. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle açarak ıspanaklı iç harcı doldurun ve kapatın. Köfteleri galeta ununa bulayın ve bol kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |