| 
 
 
 | 
Ispanaklı Mısır Ekmeği | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4630 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
2,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
500 gr misir unu
 
500 gr ispanak
 
2 su bardagi yoğurt
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kasigi tereyağı
 
1 çay kasigi kirmizi biber
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay kasigi kimyon
 
1 çay bardagi tulum peyniri
 
Tuz, karabiber
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Ispanagi temizleyip süzdükten sonra çigken mikserden geçirin. Elde
 
ettiginiz püreyi genisçe bir kaba koyun ve içine yumurta, baharatlar,
 
kabartma tozu, eritilmis tereyağı, yoğurt, tulum peyniri ve tuzu (tulum
 
peynirinin tuzunu da hesap edin) ilave ederek karistirin. Daha sonra misir
 
ununu bu karisima yavas yavas ilave edin. Ekmek hamuru kivaminda bir
 
hamur elde edene kadar yogurun. Normal bir firin tepsisini sivi yagla
 
yaglayin. Hazirladiginiz hamuru tepsiye her yeri esit olacak sekilde yayin.
 
200 derecede isitilmis firinda 30-40 dakika üstü kizarana kadar pisirin. 5-
 
10 dakika dinlendirdikten sonra istediginiz büyüklükte keserek ilik olarak
 
servis edin
  
 | 
Ispanaklı Mısır Ekmeği | 
  | 
açıkel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119099 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2016 
1,604 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 su bardağı normal un
 
4 çay kaşığı kabartma tozu
 
1/4 su bardağı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 tane yumurta
 
1 su bardağı süt
 
Sebzeli Karışım:
 
1 yemek kaşığı yağ
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
2 dilim pastırma
 
1 diş sarımsak
 
2.5 su bardağı ıspanak yaprağı
 
1/4 çay kaşığı tuz
 
1/2 su bardağı süzme yoğurt
 
 
23X23X5 cm ölçülerindeki fırın kabını yağlayıp hazırlayınız.
 
Sebzeli karışımı hazırlamak için tavaya yağı koyup orta ateşte ısıtınız.
 
Soğan ve pastırmaları ekleyip renkleri hafif dönünce ıspanak, sarımsak ve tuzu ilave edip 2-3 dakika pişiriniz.
 
Pişmiş malzemeleri derin bir karıştırma kabına aktarıp süzme yoğurdu ekleyerek karıştırınız, kenarda bekletiniz.
 
Hamuru için, diğer bir karıştırma kabında hamurun kuru malzemeleri mısır unu, un, tuz, kabartma tozunu koyup harmanlayıp kenarda bekletiniz.
 
Sıvı malzemeleri karıştırmak için ayrı büyükçe bir karıştırma kabında önce yumurtaları tel çırpıcıyla hafifçe çırpınız. Süt ve erimiş sana yağı ilave edip karıştırınız.
 
Sıvı malzemelere harmanlanmış katı malzemeleri ilave edip tel karıştırıcıyla akıcı ve pürüzsüz bir hamur elde ediniz.
 
Hazırladığınız bu hamurdan 3/4 su bardağı ölçüsü alarak sebzeli karışıma ilave edip karıştırınız.
 
Hamurun kalanını yağlamış olduğunuz fırın kabına aktarınız.Üzerine sebzeli karışımı ilave edip yüzeye eşit olarak yayılmasını sağlayınız. En ortaya bir çay kaşığı süzme yoğurdu ise süslemek için koyabilirsiniz.
 
Önceden 210 dereceye getirilmiş fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz.
 
Fırından çıkarıp tel bir ızgara üzerine alarak ılıklaşmasını bekleyiniz.
 
Dilimlere keserek servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Mısır Ekmeği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166741 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022 
300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
2 su bardağı mısır unu
 
1 su bardağı buğday unu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı mısır özü yağı
 
500 gr ıspanak
 
2 adet kuru soğan
 
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Genişçe bir hamur yoğurma kabının içinde un, mısır unu, tuz ve karbonatı karıştırın. Ortasını çukurlaştırıp süt ve sıvıyağı ilave edin. Elinizle karıştırıp yoğurun. Üzerini örtüp bir kenarda 15 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kuru soğanları soyup ufak ufak doğrayın. Ispanakları yıkayıp süzün ve iri iri doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp soğanı kavurun ve ıspanakları ekleyin. Yumuşayana kadar kavurup bir kenarda soğuması için bekletin. Ispanakların suyunu süzdürerek delikli kepçe ile başka bir kaba alın. Hamuru iki parçaya bölün. Fırın tepsisini yağlayıp bir parça hamuru elinizle bastırarak tepsiye yayın. Üzerine ıspanaklı malzemeyi yayıp diğer hamuru da açıp üzerine kapatın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp 170 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimler halinde kesip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |