|
Ispanaklı Milföy |
|
kantat
Aşçı
Kayıt: 28.04.2011
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63486
Gönderme Tarihi: 26.May.2011
4,110 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın. Daha sonra bol susamve çörekotu serpin. Yumuşayan milföy hamurlarını tartölet kalıplarının büyüklüğünde bir bardak ağzı ile kesin. Daha sona kalıplara yerleştirin. Aynı bardakla yağlı kağıttan parçalar kesip hamurların üzerine yerleştirin. Kabarmaması için üzerlerine bakliyat koyun.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.Diğer taraftan içini hazırlamak için, tereyağını eritip piyazlık doğranmış soğanı 2 dakika sote edin.Üzerine ince kıyılmış ıspanağı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika daha kavurun. En son ince kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın. Pişen milföy çanaklarını fırından alıp, bakliyat ve kağıtları kaldırın. Milföylerin yarısını servis tabağına alın. İspanaklı karışımdan içine koyun. Kalan milföyleri üzerlerine kapatıp servis yapın.
|
Milföyde Ispanak |
|
halıcı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc72221
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2012
3,022 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet milföy hamuru
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
Yıkadığımız ıspanakların suyunu süzüm ince ince doğruyoruz, soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz. Tuz, karabiber ve pul biberde ekliyoruz, milföy hamurlarının herbirinden su bardağı ağzı büyüklüğünde yuvarlaklar çıkarıyoruz, 5 tanesinin ortasına ıspanaklı harçtan koyuyoruz, diğer 5 parçayı da üzerlerine kapatıyoruz, isterseniz o şekilde isterseniz de çatalla kenarlarına çizikler yaparak şekil verebilirsiniz.kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını kızartıyoruz.
|
Ispanaklı Milföy |
|
öner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc86971
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013
3,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı susam
4 çorba kaşığı çörekotu
İçi için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Karabiber
500 gr. ıspanak yaprağı
1/2 demet dereotu
Tuz
Tartolet kalıplarının içini yağlayın, susam ve çörekotu serpin. Milföy hamurlarını kalıpların büyüklüğünde kesip kalıplara yerleştirin. Üzerlerini yağlı kağıtla kapatıp bakliyat koyun. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğanı tereyağında soteleyin. Kıyılmış ıspanak, tuz ve karabiber ilave edip beş dakika kavurun, kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın. Milföylerin yarısına ıspanaklı karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerlerine kapatın.
|
Ispanaklı Milföy |
|
günşıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc155135
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2020
491 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 milföy hamuru
3 kaşık zeytinyağı
1 küçük boy soğan
300 gram ıspanak
2 kaşık peynir
1 yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Ispanak yapraklarını ve kuru soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp kuru soğanları renk alana kadar soteleyin. Ispanakları da ekleyip sotelemeye devam edin. Karışımı derin bir kaseye alıp soğumasını bekleyin. Peynir, yumurta sarısı, tuz ve karabiberle karıştırın.
Milföyleri oda sıcaklığında beklettikten sonra bir merdaneyle üzerlerinden geçin. Bir bıçak yardımıyla milföyleri beşer eşit parçaya ayırın. Milföy şeritlerinin uç kısımlarına az miktarda ıspanak koyup rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi bütün milföy dilimleri için uygulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Yumurta sarısıyla renklendirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
|
|