| 
 
 
 | 
Ispanaklı Börek (Milföy) | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155472 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2021 
598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru
 
Harcı için:
 
500 gram ıspanak
 
1 adet küçük boy kuru soğan
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
200 gram lor peyniri
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Derin dondurucudan çıkardığınız milföy hamurlarını mutfak tezgahı üzerine tek tek açıp çözülmeleri için bekletin.
 
Kök kısımlarını aldıktan sonra bol suda yıkadığınız ve fazla sularını aldığınız ıspanakları ince ince doğrayın.
 
Kuru soğanı küçük parçalar halinde kesip, yemeklik doğrayın.
 
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
 
Kavrulmuş soğanlara, doğranmış ıspanakları katıp yüksek ateşte soteleyin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katın.
 
Cam bir kaba aldığınız sotelenmiş ıspanağı, ılındıktan sonra lor peyniriyle harmanlayın.
 
Kare şeklinde olan milföy hamurlarının orta kısımlarına eşit olarak paylaştırdığınız ıspanaklı iç harcı yayın.
 
Milföy hamurlarını kapatıp dikdörtgen şeklinde börekler hazırlayın. Kenar kısımları üzerinden bir çatal ya da pizza kesici yardımıyla geçerek sabitleyin.
 
Ortadan ikiye kestiğiniz minik böreklerin üzerlerine keskin bir bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde pencereler açın. İç harcın daha iyi kızarması için bu hamur parçalarını kaldırın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz ıspanaklı böreklerin üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün.
 
Hazırladığınız börekleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Milföy Böreği | 
  | 
Birol Varol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141216 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019 
1,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 milföy hamuru
 
1 küçük boy kuru soğan
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı lor peyniri
 
300 gram ıspanak
 
1 yumurta sarısı
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
 
Ispanaklarınızın saplarını kesin ve bol bol yıkadıktan sonra yaprakları ince ince kıyın. Ardından soğanınızı küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanları bu tavaya dökerek pembeleşinceye kadar çevirin. Üzerine doğradığınız ıspanakları koyun ve kavurmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı bir kaba alıp soğumasını bekleyin. İçine lor peynirini, yumurtanın sarısını, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tek tek açtığınız ve 5 eşit parçaya böldüğünüz milföy hamurunun uç kısımlarına bu harcı yerleştirin. Daha sonra bu milföy hamurlarını rulo şeklinde sarın.
 
Milföyleri yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklarla dizin ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda üzerleri renk alana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Milföy Böreği | 
  | 
pelikan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18249 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2007 
8,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet yumurta
 
1 paket milföy hamuru
 
 
Ispanak temizlenir, doğranır. Tencereye sıvıyağ konur, harlı ateşte ısınınca ince kıyılmış soğan ve ıspanak atılır. Ispanak solmaya başlayınca tuz ve karabiber atılır, ateşten alınır. Ilıyınca yumurta akı eklenir, karıştırılır. Çözülmüş milföy hamurunun ortasına yeteri kadar ıspanaklı iç konur. Çaprazlama olarak kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında börekler kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |