Omletiniz için çok büyük olmayan mantarları seçin. Mantarları yıkadıktan sonra doğrayın. Tavayı kızdırdıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alın ve mantarları kavurun. Yıkanmış ıspanakları ince sapları ile birlikte mantarlara ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. Bir kasede yumurtaları tuz ve karabiber ilave ederek çırpın. Krep tavasını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağladıktan sonra omleti dağıtmadan ters yüz ederek pişirin. Servis tabağına aldığınız omleti servis tabağına aldıktan sonra ıspanaklı mantarlı harç ile birlikte sarın.
Kısa URL: https://ml.md/lc12369
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2007
2,565 defa indirildi / yazdırıldı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
60 gr pastırma, çemeni alınmış, küçük dilimlenmiş
250 gr mantar, dilimlenmiş
125 gr ıspanak yaprağı, doğranmış
6 yumurta
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı kaşar peyniri, rendelenmiş
Yağı tavada ısıtıp, pastırma ve mantar dilimlerini 5 dakika kavurun. Ispanak yapraklarını da ekleyerek 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin. Ispanakların renklerini kaybetmemelerine özen gösterin. Yumurtaları bir kasenin içine kırıp, tuz ve karabiber katın. Çatal ile iyice çırpın. Yumurtalarınızı, mantar ve ıspanak karışımının üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra 10 dakika pişirin. Yumurtalar piştikçe tavayı sallayarak veya spatula yardımı ile tavaya yapışmamasını sağlayın. Yumurtalar pişince kaşar peyniri rendesini serpin ve omletinizi fırına alıp üzerini kızartın. İkiye keserek sıcak servis yapın.