|
|
Ispanaklı Krep Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160262
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2021
369 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tutam ıspanak
1 tutam maydanoz
1 kase beyaz peynir
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Börekleri yağlamak için:
3 çorba kaşığı tereyağı
Ispanak ve maydanozları yıkayıp incecik kıyın. Yumurtaları çırpma kabına alın ve çırpıcı ile 3-4 dakika çırpın.
Un ve kabartma tozu ile yeşillikler haricindeki malzemeleri ekleyip 2 dakika daha çırpın.
Öncelikle 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın, daha sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyerek akışkan kek kıvamı olana kadar karıştırın.
Beyaz peynir ve doğradığınız yeşillikleri ekleyip tekrar karıştırın.
Teflon veya seramik tavayı ısıtıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe tavaya koyun ve kaşıkla düzleyip kısık ateşte önlü arkalı pişirip servis tabağına alın.
Hafif erittiğiniz tereyağı krepin üzerine sürün ve sıcağıyla tamamen içine çekmesini sağlayın.
Tavaya yine 1 kepçe karışımdan koyup aynı şekilde pişirip, servis tabağına alın ve yağlayın. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız krep börekleri dilimleyerek servis yapın.
|
Ispanaklı Krep Böreği |
|
Bezik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57612
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2010
3,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krep için;
4 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcı için;
12-15 adet ıspanak yaprağı
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet domates
2 tatlı kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
Krebin hazırlanması için; yumurta, süt, su, tuz ve un derin bir kapta, mikserle 4-5 dakika çırpılıp oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletilir.
Hamurdan 1 kahve fincanı kadar alınıp 1 çay kaşığı sıvıyağla yağlanan teflon tavaya aktarılır.
Kreplar önlü arkalı kızartılıp bir tabağa üst üste dizilir. Böylece 13-14 adet krep hazırlanmış olacak. İç harcının hazırlanması için; yıkanmış ıspanak yapraklan incecik doğranır.
Üzerine rendelenmiş soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenip elle ovuşturulur.
Krepler mutfak tezgahına tek tek serilip uçlarına ıspanaklı harçtan ikişer yemek kaşığı kadar koyularak rulo yapılır.
Rulolar yağlanmış fırın kabına yan yana dizilip üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir. 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirilip çıkarılır.
Domatesler rendelenip margarin ve domates salçasıyla beraber ufak bir tavada 7-8 dakika pişirildikten sonra ocaktan alınır.
Son olarak, bu domatesli sos, fırından çıkarılan krep rulolarının üzerine gezdirilip ılık olarak servise sunulur.
|
|
Ispanaklı Krep Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|