| 
 
 
 | 
Ispanaklı Kol Böreği (hazır yufkadan) | 
  | 
sar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68357 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011 
2,749 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yufka
 
3 yumurta
 
3/4 su bardağı zeytinyağı
 
1/2 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İçine:
 
1 adet orta boy soğan
 
2-3 yemeke kaşığı sıvıyağ
 
750 gr. ıspanak
 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
 
Soğanı yemeklik doğrayıp 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteleyin. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edip sönene kadar kavurmaya devam edin. Altını söndürüp tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yumurta, sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırıp hazır hale getirin. Bir yufkayı serin. Uç kısmından biraz içe doğru kat yapın. Sütlü karışımdan sürüp katlı olan yere bir sıra uzunlamasına ıspanaklı içten koyun. Rulo yapıp yağlanmış tepsiye alarak ortada dolayın.
 
Bütün yufkaları aynı şekilde yapıp dolayarak sarmaya devam edin. En üstüne hafif çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Ispanaklı Kol Böreği | 
  | 
Birol Varol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141215 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019 
793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
750 gram ıspanak
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 bardak su
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
5 adet yufka
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet soğan
 
4-5 yemek kaşığı beyaz peynir
 
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 
 
Ispanakları bol suda yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanları küçük küçük dilimleyin. Doğranmış soğan, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve toz biberi ıspanağa ekleyip karıştırın. Bir kase suya 2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
 
Yufkayı ikiye bölerek üzerine yağlı su sürün. Ispanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı alın ve minik parçalar halindeki yufkalara serpin. Dar ucundan başlayarak rulo yapın. İlk ruloyu kendi içinde sararak gül böreği gibi şekil verin ve tepsinin ortasına koyun. Diğer ruloları da bu yuvarlağın etrafına sarın. Yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip fırına verin. 30 dakika kadar piştikten sonra fırından çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Kol Böreği | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145755 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2019 
668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
5 adet yufka 
 
1 kg ıspanak 
 
1 orta boy soğan 
 
1 tutam karabiber 
 
1 tutam tuz 
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
 
1 kahve fincanı sıvı yağ 
 
1 yumurta 
 
4 yemek kaşığı yoğurt 
 
Çörekotu 
 
Susam 
 
 
Ispanak temizlenir, küçük küçük doğranır. 
 
1 adet kuru soğan içine doğranır. Biraz sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edilerek ıspanaklar sıkılır ve öldürülür. 
 
Yufkalar ortadan ikiye bölünüp hazırlanmış harçtan içine serpilerek rulo yapılır. 
 
Tepsinin ortasından başlayıp dolaya dolaya tepsi doluncaya kadar aynı yöntem izlenir. 
 
Yoğurt ve yumurta çırpılıp yufkaların üzerine sürülür. 
 
En son olarak da susam ve çörek otu serpilir ve 180 derecede üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Kol Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158861 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
2 demet ıspanak
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 adet orta boy soğan
 
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Yarım su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Çörekotu
 
 
Ispanağı temizleyip yıkadıktan sonra ince kıyın. Sıvı yağın yarısını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin ve rengi dönene dek kavurun. Ispanağı ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber katarak kavurun. Kalan sıvı yağ ve sütü karıştırın. Yufkaları düz bir zemine yayarak tam ortadan ikiye bölün. Bir parça yufkanın üzerine sütlü sıvı yağdan sürün. Ispanaklı harçtan koyup, peynir serpin. Yufkayı düz tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir ucundan tutarak kendi etrafında döndürün. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp sardığınız yufkayı tepsinin tam ortasına yerleştirin. İkinci yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ruloyu tepsideki yufkanın bir ucuna ekleyerek etrafında çevirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzeri için yumurta ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |