|
Ispanaklı Kek |
|
duru kan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2013
Mesajlar: 45 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc86447
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2013
1,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Bardak un
4 Adet yumurta
2 Paket kabartma tozu
0,5 Bardak yağ
1,5 Bardak şeker
500 gr haşlanmış ıspanak
2 Paket vanilya
1 Paket Sana Hamurişi
Ispanakları robottan geçir, tüm malzemeyeyi kek kalıbına dök. 180 derecede 40 dk pişir kremasını hazırlayıp soğuduktan sonra üzerine dökün.
|
Ispanaklı Kek |
|
mübarek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78190
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr ıspanak ( püre halinde yarım su bardağı)
1 Paket krem şanti
50 gr eritilmiş sana yağ
0,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı un
1 Paket vanilya
1,5 Su Bardağı toz şeker
2 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Su Bardağı soğuk süt
Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir. Yada derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp. 1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet. Yumurta ve şekeri iyice çırp. (4-5 dakika kadar) Sonra içine sıvı yağ, eritilmiş sana yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır. Yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt konmuş tepsiye dök. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. ( pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et) Kıyılarını kes. (yuvarlak, kare vs.) Kıyılarını robotta un şeklinde kıy. Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür. (kekin soğuk olması gerekir) Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp.
|
Ispanaklı Kek |
|
Yasemin Tarakçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2007
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76907
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2012
1,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Sana Hamurişi
500 gr haşlanmış ıspanak
1,5 Bardak şeker
2 Bardak un
0,5 Bardak yağ
2 Adet kabartma tozu
1 Çay Bardağı antepfıstığı
2 Adet vanilya
3 Adet yumurta
Ispanakları blenddırdan geçir. Tüm malzemeler karıştır. Kek kalıbına yada matin kaplara da doldurabilirsin. 170-200 C de pişir.
|
Ispanaklı Kek |
|
Bennur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76495
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
1,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Adet yumurta
1 Su Bardağı yağ
1 Paket kabartma tozu
1,5 Su Bardağı şeker
500 gr ıspanak
1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
3 yumurtayı çırpalım. ardından 1 su bardağı yağ, 1 su bardagı şeker katıp karıştıralım. daha sonra sana hamurişi 1 yemek kaşıgı kadar elimizde eriterek ilave edelim. kabartma tozunu katıp çırpalım. ıspanakları çok küçük doğrayarak karışımın içine atıp karıştıralım. alabildiği kadar un katalım. ve yaglı tepsi içine döküp fırına verelim.
|
Ispanaklı Kek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29489
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2008
2,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- Harcı İçin:
- 2 yemek kaşığı Sana yağı
- 500 gram ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet taze soğan
- Muskat
- Tuz ve karabiber
- Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı erimiş Sana (150 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Üzeri İçin:
- Sana ekmek üstü
Hazırlanışı
Harç için: kuru soğanı ve taze soğanları ince ince kıyınız.
Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayınız.
Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana yağını koyup, eritiniz.
İçine ince doğranmış kuru soğanları ilave edip kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış taze soğanları ve ıspanakları ekleyip, ıspanaklar suyunu çekene kadar kavurunuz.
En son olarak içine muskat, tuz ve karabiberi koyup, baharatlandırdıktan sonra ateşten alınız.
Derin bir kabın için önce yumurtaları kırıp, tazeliklerini kontrol ediniz.
Daha sonra içine eritip, soğuttuğunuz Sana yağını, yoğurdu ve rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip, karıştırınız.
Daha sonra içine unu ve kabartma tozunu, bir süzgeç yardımı ile eleyerek ilave ediniz.
En son olarak içine kırmızı pul biberi ve soğanlı ıspanaklı harcı koyup, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırınız.
Kek harcını, sıvı Sana ile yağladığımız bir kek kalıbına dökünüz.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında 35- 40 pişiriniz.
Pişen keki kendi kalıbında 5 dakika bekletip, biraz soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip, dilimleyiniz.
Ispanaklı kek dilimlerinin üzerine Sana ekmek üstü sürüp, ılık olarak servis ediniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.06.2024
|
|