|
Ispanaklı Kaygana |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171322
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2023
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bağ ıspanak
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/3 demet maydanoz
1/3 demet dereotu
3 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirmek için:
1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanakları ve yeşillikleri iyice yıkayın.
Unu, sütü ve tuzu derin bir kasede çırpın.
Yumurtaları da ayrı bir kasede çırpıp diğer karışıma ilave edin.
Ispanak, maydanoz, taze soğan ve dereotunu ince ince kıyın.
Yeşillikleri hamur karışımına ekleyip güzelce karıştırın.
Krep tavasını ocakta ısıtıp içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
Yağ kızınca hamurdan tava bir kepçe döküp altını üstünü pişirin.
Aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. Her seferinde tavayı yağlamayı unutmayın.
|
Ispanaklı Kaygana |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160263
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2021
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zeytinyağı
Yarım kilo ıspanak
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 tane kuru soğan
3 tane yumurta
5 tane taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye zeytinyağı ekledikten sonra ince doğranmış kuru soğanları, tuz eşliğinde kavuralım.
Soğanlar yumuşayıp kavrulunca üzerine ince ince kıyılmış ve sert yerleri atılmış olan ıspanakları ilave edelim. Ispanaklar eriyince ocağın altını söndürelim ve soğumaya bırakalım.
Yeşil soğan, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu, soğumuş ıspanaklarla buluşturalım.
Tüm malzemeyi karıştırıp çırpılmış yumurtayı ve sütü ekleyelim. Tüm malzemeyi karıştırıp unu elekten geçirelim ve malzemelerin içerisine ekleyelim.
İyice karışan malzemeleri beklemeye alıp, kızartma yapacağımız tavaya çok çok az yağ gezdirelim.
Yağ ısınınca ıspanaklı karışımdan kepçe yardımıyla 1 kepçe alalım ve tavaya yayalım.
|
Ispanaklı Kaygana |
|
devlet
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23386
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2008
3,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. ıspanak
4 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 patates
1 su bardağı un
1 demet maydanoz
Kızartma için yağ
Ispanakların sağ kısımları temizlendikten sonra ince doğranıp, yıkanır. Süzgeçten süzdürülür. Bir tepside ıspanak tuzla ovulur. Suyunu hafif sıktırdıktan sonra büyükçe bir kaba alınır. Patates soyulup, rendelendikten sonra ıspanağın içine ilave edilir. 4 yumurta un, kıyılmış maydanozlar ve baharatlar ilave edildikten sonra büyükçe bir tahta kaşıkla, eze eze karıştırılır. Taaya sıvı yağ konarak kızdırılır. Kaşıkla dökülerek kaygana gibi pişirilir.
|
|