| 
 
 
 | 
Ispanaklı Gül Böreği | 
  | 
bahar noktası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2008 
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22826 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008 
7,829 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı çiçek yağı
 
1,5 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
İçi için:
 
1 demet ıspanak
 
1 adet iri kuru soğan
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz ve karabiber
 
 
Ispanaklar az suda haşlanır, ufak doğranır. Tavaya yağ ve ince kıyılmış soğan atılır, soğan pembeleştirilir. Üzerine ıspanak, tuz ve karabiber eklenir. 1-2 dakika sonra ateşten alınır. Yufkaların her biri sigara böreği yapar gibi 4 üçgen parçaya kesilir. Diğer tarafta süt, yağ, yumurta karıştırılır. Her üçgene bu karışımdan sürülür. Yufkanın kalın kenarına ıspanaklı iç konur. Önce sıkı olmayan rulo yapılır, sonra kendi etrafında döndürülür. Börekler yağlanmış fırın  kabına dizilir. Üzerine kalan sıvı karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında börekler kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Ispanaklı Gül Böreği | 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4748 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
2,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 Adet Yufka
 
3 Adet Patates (haşlanmış)
 
500 gr. Ispanak
 
1 Adet Soğan
 
1 Demet Maydanoz
 
150 gr Kıyma
 
1/2 Çorba Kaşığı Salça
 
1 Fiske Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
 
1 Adet Yumurtanın Sarısı
 
 
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim. Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirelim. Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavuralım. Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri arzuya göre muskat rendesini ilave edelim. Maydanozu da ekleyip 1 dakika daha kavuralım, ateşten alalım. Patates rendesini de ekleyip karıştıralım. Yufkaları üst üste serip dörde bölelim. Her üçgen parçaya hazırladığımız içten yayalım. Rulo yaparak saralım. Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 230 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  
 | 
Ispanaklı Gül Böreği | 
  | 
elvansapmaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.02.2008 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74805 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012 
2,505 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ıspanak
 
6 adet yufka
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
2-2,5 su bardağı süt
 
3 adet yumurta
 
1/2 su bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Çörekotu
 
 
Ispanağı yıkayıp ayıklayın ve yaprak kısımlarını bıçak ile iri iri parçalar halinde kıyın yada yapraklan elinizle parçalara ayırın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede 1,5 kaşık zeytinyağı ile biraz kavurun. Daha sonra salçayı ekleyin. Bir süre daha kavurun. Üzerine ıspanakları ilave edin.Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Ispanakların rengi değişene ve hacmi küçülene kadar bekleyin. Daha sonra karıştırın. Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Yufkalara sürmek için 1 yumurta sarısını ayırıp kalan yumurtaları çırpın, içerisine zeytinyağı, süt ve çok az da tuz ekleyerek karıştırın. Yufkanın 1 tanesini tezgaha yayın. Üzerine 4-5 yemek kaşığı sütlü karışımdan döküp fırça ile yufkanın her tarafına yayın. Daha sonra yufkayı 4 e bölün. Her parçanın geniş kısmına ıspanaklı harcı çizgi şeklinde yayarak koyun. Sonra her parçayı rulo yapar gibi sarın. Daha sonra da bir uçtan başlayarak her parçayı kendi etrafında sararak gül şekli elde edin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın. Artan sütlü karışım varsa 2 yemek kaşığı kadarını ayırdığınız yumurta sarısı ile karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Çörekotu serpip önceden ısınmış 190 derece fırında pişirin.
  
 | 
GÜL BÖREĞİ (Ispanaklı) | 
  | 
genç yürek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.01.2014 
Mesajlar: 39 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95022 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2014 
2,381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 bağ ıspanak
 
4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
2 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
5 adet yufka
 
1 kase yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp üzerine kaynamış su döküp on dakika kadar bekletin bu sırada tencereye kuru soğanları küp küp doğrayıp yağımızı ekledikten sonra hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine biber salçasını ekleyip üzerine suyunu sıktığımız ıspanakları ve tuzunu ilave edip iyice kavurun. Soğuduktan sonra arzuya göre bir miktar peynir ekleye bilirsiniz. Derin bir kabın içinde yoğurt ve sıvı yağı çırpıyoruz yufkaları dört parçaya kesip her parçanın geniş yerine ıspanak harcından koyup geri kalan yerine yoğurt sürüyoruz rulo şeklinde sardıktan sonra gül şekli vermek için kıvırıyoruz bütün yufkalar için aynı işlemi yapıp yağlı tepsiye dizip fırına atıyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.11.2023
  
 | 
Ispanaklı Gül Böreği | 
  | 
gül den 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99961 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2014 
2,095 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
200 gr lor
 
100 gr ıspanak
 
2 adet yumurta
 
1 adet yumurta akı
 
1,5 kaşık sıvı yağ
 
 
Yufkayı 4'e bölün. Ispanak yapraklarını ince ince doğrayıp lor peyniri tuz yumurtaları karıstırın. Böldüğümüz yufkalara harcları paylastırın ve yumurta akı sürüp yufkaları silindir şeklinde sarıp kapatın. Tepsilere dizin önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklasık 30 dk pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Gül Böreği | 
  | 
temelli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2017 
Mesajlar: 27 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128734 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2017 
925 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 adet yufka
 
1 su bardağı ıspanak püresi
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
 
Susam
 
Beşamel Sos için:
 
1/2 çaybardağı zeytinyağı
 
4 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
Tuz
 
 
Un zeytinyağında kavrulur.
 
Üzerine süt ilave edilerek koyu kıvamlı bir beşamel sos pişirilir. Ocaktan alınmadan önce tuz ilave edilir.
 
Ispanak püresi beşamel sosa karıştırılır.
 
Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır.
 
Ilıklaşan ıspanaklı sosun içine yumurta beyazı katılıp karıştırılır.
 
Yufka dört üçgene bölünür.
 
Geniş kenarlarına sostan konulup üzerine bir parça kaşar peyniri serpilir.
 
Uçları kıvrılmadan, sarıldıktan sonra bir tarafından içe doğru kıvrılarak şekil verilir.
 
Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
 
Önceden 230 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Gül Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158857 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021 
410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım çay bardağı süt
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar ılık su
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
500 gram ıspanak yaprağı
 
200 gram beyaz peynir
 
Üzerine:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Hamur için süt, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ve un ilave edip, yoğurun. Hamurdan 9 adet beze yapın ve 10 dakika dinlendirin. Her bezeyi servis tabağından büyük olacak şekilde ince açın. İçi için yıkanmış ve süzülmüş ıspanak yaprağını kıyın. Rendelenmiş beyaz peynirle karıştırıp, açılmış hamurların içine pay edin. Hamuru rulo yapın ve gül şekli verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkadan Ispanaklı Gül Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175194 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2023 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet hazır yufka
 
Sosu için;
 
6-7 yemek kaşığı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 yumurta;
 
İç harcı için;
 
1 kg ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle ıspanaklı iç harcı için ıspanaklar ayıklanarak hafifçe haşlanır ve süzülür.
 
1 adet soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
 
Salçası, tuzu ve baharatları ilave edilir.
 
Ispanaklar da eklenerek bir iki dakika kavrulur.
 
Gerekirse az su ilave edilir, ve iç harcının çok kuru olması engellenir.
 
Diğer taraftan böreğin sosu için yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır.
 
Yufka 4 parçaya bölünür, her parçaya sırayla yoğurtlu sos sürülür ve ıspanaklı iç harcından serpilir.
 
Yufka rulo şeklinde sarılır, rulo kendi etrafında dolanarak gül şekli verilir.
 
Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
 
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülerek 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Eğer yoğurtlu sosunuzdan artarsa yumurtanızı yoğurtlu sosa kırıp bu şekilde de böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
 
Ispanaklı gül böreklerimiz servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Gül Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183238 
Gönderme Tarihi: 28.May.2025 
60 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
400 gram ıspanak
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın ve az sıvı yağda kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra içine beyaz peynir, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
 
 
Sıvı yağ ve sütü bir kapta karıştırın.
 
 
Yufkayı tezgaha serin, üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün. Yufkayı dörde kesin.
 
 
Her üçgen parçanın geniş kısmına iç harçtan koyun ve rulo yapın. Ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli verin.
 
 
Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün.
 
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |