Kısa URL: https://ml.md/lc97942
Gönderme Tarihi: 04.May.2014
2,737 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
1 kilo ıspanak
200 gram beyaz peynir
1 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Ispanakları iyice yıkayıp yapraklarını da irice doğrayın. Bir kabın içine alıp elinizle ovalayıp içine rendelenmiş soğanları ekleyin. Beyaz peyniri rendeleyip içine ilave ederek harcı hazırlayın. Yufkaların içine paylaştırıp katlayın. Az yağlanmış bir tavada iki yüzünü de pişirin bol tereyağı sürüp hemen ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc136415
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2018
893 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg ıspanak yaprağı
4-5 taze soğan
250 gr. beyaz peynir
4 yufka
Zeytinyağı
Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. Beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün. Bir yufkayı açıp bir kenarını diğerinin üçte ikisini kapatacak şekilde katlayın. Harcın dörtte birini yufkanın üzerine yayın. Yufkanın diğer kenarlarını da fırça ile su sürerek kapatın. Gözlemeyi zeytinyağı ile yağlanmış teflon tavaya alıp arada çevirerek önlü arkalı pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc158648
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021
610 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg ıspanak
4 adet yufka
250 gr beyaz peynir
4-5 adet taze soğan
Bir miktar tereyağı
Bir miktar zeytinyağı
Soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Sonra temizlenmiş ıspanakları ilave edip kavuruyoruz. Ardından beyaz peyniri ezip ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Bu harcı dört eşit parçaya bölüyoruz. Bir yufkayı açıp bir kenarını diğerinin üçte ikisini kapatacak şekilde katlıyoruz. Harcın dörtte birini yufkanın üzerine yayıyoruz. Yufkanın diğer kenarlarını da fırça ile su sürerek kapatıyoruz. Gözlemeyi tereyağı ile yağlanmış teflon tavaya alıp arada çevirerek önlü arkalı pişiriyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.06.2021