| 
 
 
 | 
Ispanaklı Enginarlı Dip Sos | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155479 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2021 
629 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet temizlenmiş taze enginar
 
100 gram baby ıspanak (salatalık, küçük ve körpe ıspanak yaprakları)
 
1/4 demet dereotu
 
3 yemek kaşığı mayonez
 
1/2 çay kaşığı hardal
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
1/2 tatlı kaşığı kapari turşusu
 
10 dilim ekmek (baget, tost ya da tam tahıllı)
 
 
Konserve yerine tam da mevsiminde temizlenmiş enginar kullanmayı tercih ettiğimiz için enginarları, kaynar suda kısa bir süre haşlayın.
 
Körpe ıspanak yapraklarını ayrı bir yerde kaynayan sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra besin ve renk değerlerini kaybetmemesi için buzlu suda şoklayın.
 
Haşlanmış ve suyu süzülmüş enginarlar ile ıspanak yapraklarını bir blender yardımıyla püre haline getirin.
 
Ayıklanmış dereotu ve kapari turşularını incecik kıyın.
 
Püre haline gelen sebzeleri hardal, mayonez, rendelenmiş kaşar peyniri, incecik kıyılmış kapari turşusu ve dereotu, taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.
 
Hazırladığınız dip sosu taze ekmek dilimleri üzerine bolca sürüp arzuya göre önceden ısıtılmış fırında 2 dakika kadar ısıttıktan sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Enginar Dip Sos | 
  | 
anka kuşu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143132 
Gönderme Tarihi: 31.May.2019 
710 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 temizlenmiş enginar
 
250 gram ıspanak
 
10 gram tereyağı
 
1 yemek kaşığı mayonez
 
80 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Enginarı ve ıspanağı haşlayın ve süzülmeye bırakın. Ardından püresini çıkarın. Rende kaşar, tereyağı, mayonez, tuz ve karabiberi püreye karıştırıp 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |