| 
 | 
| Ispanaklı Ekmek (Kastamonu) | 
|  | avizeci Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.07.2013
 Mesajlar: 28
 Şehir: Siteler Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc90290 Gönderme Tarihi: 03.Tem.2013
 3,482 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 tane Yaş maya
 1 tutam Tuz
 1 litre Ilık su
 Yarım kg. Ispanak
 2 tane Soğan
 1 tane Yumurta
 1 tatlı kaşığı Tuz
 1 çay kaşığı Pul biber
 1 çay kaşığı Karabiber
 1 yemek kaşığı margarin
 Aldığı kadar Un
 1 yemek kaşığı Sıvı yağ
 
 Yaş maya, 1 tutam tuz, 1 litre ılık su ve un yoğurulur. Mayası gelene kadar bekletilir. Haşlanmış Ispanak, soğan, yumurta, tuz,pul biber, karabiber, margarin kavrulur. Mayası gelen hamur bezelere ayrılır. Bir beze alınıp oklava ile açılır. Yarısına 2 yemek kaşığı ıspanak harcından üzerine sürülür. Diğer yarısı üzerine kapatılır. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür. Üzerine yapılan ekmek serilir. 5 dakika çevrilerek kızartılır. Diğer bezeler için de aynı işlem uygulanır.
 
 
 | 
| Ispanak Ekmeği (Kastamonu) | 
|  | pandemir Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.04.2020
 Mesajlar: 39
 Şehir: Erzurum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150219 Gönderme Tarihi: 30.Nis.2020
 475 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 ½ Kâse Ispanak
 1 Adet Soğan
 1 Adet Yumurta
 Sıvı yağ
 Tuz
 Pul biber
 Kara biber
 
 Ispanak ufak şekilde kıyılır.
 Suda 5-10 dakika kadar haşlanır, suyu sıkılır ve süzgeçten geçirilir.
 Bir tencerede soğan pişirilir.
 Üzerine yumurta kırılır ve ıspanak ve baharatlar eklenir.
 Böylece 5 dakika kadar altı tutmayacak şekilde pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |