Kısa URL: https://ml.md/lc158865
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2021
223 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg ıspanak
2 adet yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine zeytinyağı ve su karışımını sürün. Yufkayı ikiye katlayıp, geniş tarafına kıyılmış çiğ ıspanak yaprağının yarısını yayın Tuzunu ayarlayıp, rulo şeklinde sarın. Ruloyu iki parmak genişliğinde kesip, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dik olacak biçimde yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc177203
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
183 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için:
Ispanak
Lor peyniri
Soğan
Pulbiber
Zeytinyağı
Soğanları yağda kavurun. Ardından isteğe göre salça kullanabilirsiniz. Ispanakları ve pulbiberi ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ocağı kapatın ve lor peynirini ekleyin. Lor peyniri tuzsuzsa tuz da ekleyin.
Yufkaları güzelce masaya açın. Bir kâsede yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırın. Yufkaların içine sürün.
Ardından yufkaları ister üçgen kesin harcı ekleyin sigara böreği gibi kesin. İster gül böreği şeklinde sarın. Bir yumurta sarısı içerisine birkaç damla sıvıyağ damlatın ve böreklerin üzerine sürün. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.