| 
 
 
 | 
Ispanaklı Çılbır | 
  | 
Gülbeyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2005 
Mesajlar: 40 Şehir: Balçova/İZMİR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5782 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2006 
2,610 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
750 g ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra
 
süzülmüş)
 
60 g (4 çorba k.) Sana
 
1 1/2 çay k. tuz, taze çekilmiş karabiber
 
5 yumurta
 
1 1/4 litre (5 su bardağı) su
 
125 ml (1/2 su bardağı) sirke
 
300 g yoğurt sosu
 
 
YAPILIŞI
 
Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın. Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın.
 
Üzerinden soğuk su geçirin. Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün. Bir başka tencereye Sana'nın 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın. 1/2 çay k. tuz ve biberini katın. Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın.
 
Yumurtaları poşe edin.
 
Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin. Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun. Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin.
 
Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı Sana'yı orta ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın. Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Ispanaklı Çılbır için tıklayın
 
  
 | 
Ispanaklı Çılbır | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7998 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006 
2,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
750 gram ıspanak, 
 
2 orta boy sağan, 
 
3 diş sarımsak, 
 
1 yemek kaşığı tereyağı, 
 
1 kahve fincanı sıvıyağ, 
 
4 yumurta, 
 
1 bardak yoğurt. 
 
1 kahve fincanı sirke, 
 
çılbır için 4 bardak su ve tuz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Yıkayıp, ayıkladığımız ıspanakları doğrayıp süzgece alarak suyunu süzelim. Tavaya sıvıyağı koyup küp şeklinde doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurup ıspanakları ekleyelim. Ispanakları diriliğini kaybedene kadar kavurarak tuzunu, biberini ilave edip tavayı ocaktan indirelim. Servis tabağına sarımsaklı yoğurdu yayıp üzerine ıspanakları alalım. Uygun büyüklükte bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Sirkeyi ve tuzu ekleyelim. Yumurtaları düz bir servis tabağına kıralım ve yavaşça kaynayan suya teker teker aktaralım. Şeklini bozmadan, yumurta akları katılaşıp sarısının etrafinı sarana dek pişirelim. Yumurtaları delikli kepçe ile alıp ıspanakların üzerine yerleştirelim. Tereyağını kızdırıp kırmızıbiber ekleyerek yumurtaların üzerine gezdirelim. Yemeği ılık olarak servise sunalım.
 
 
 ML® Çılbır için tıklayın
 
 
  
 | 
ISPANAKLI  ÇILBIR | 
  | 
bykuş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15764 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007 
2,497 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 diş kıyılmış sarmısağı margarin ile kavurun. 300 gr. kıyılmış ıspanakları ilave edin. Yeteri kadar tuz, karabiber ekleyin. ıspanaklar iyice kavrulunca tabaklara alın. 1 adet doğranmış domatesi margarin ile kavurun. 1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğeni ekleyin. 1 diş sarımsağı ezin ve 250 gr. yoğurtla karıştırın. Geniş bir tencerede tuzlu sirkeli su kaynatın. İçine 2 adet yumurta katın. 2-3 dakika sonra delikli kepçe ile çıkarıp ıspanağın üzerine alın. Domatesli sosu ve sarımsaklı yoğurdu döküp servis yapın.
  
 | 
ISPANAKLI ÇILBIR | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19073 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007 
2,311 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ispanak püresi hazırlanır, servis tabağına konur. Üstlerine Poşe yumurtalar konup, sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip yenir.
  
 | 
ISPANAKLI ÇILBIR | 
  | 
ortanca 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58437 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010 
2,440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 Yumurta,
 
2 lt. su
 
1 fincan sirke
 
Biraz tuz
 
Ispanak püresi
 
 
2 lt. suyu bir tencereye koyunuz. Tuz ve sirkeyi ilâve edip kaynatınız (Sirke yumurtanın dağılmasını önler). kaynayınca yumurtaları birer birer yavaşça kırınız. Aklar beyazlaşmcaya kadar bekletiniz. Delikli bir kepçe ile yavaşça alınız.
 
Ispanak püresini hazırlayıp servis tabağına konur. Üstlerine Poşe yumurtalar konup, sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip yenir.
  
 | 
ISPANAKLI ÇILBIR | 
  | 
Anadolu Lezzeti 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.11.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58485 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2010 
2,317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr ıspanak
 
6 yumurta
 
150 gr. yağ
 
1 kahve fincanı sirke
 
Tuz
 
Su
 
1 baş soğan
 
 
Soğanı, bir tencereye yağı koyarak içine çok ince doğrayınız. Ispanakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra iyice suyunu süzünüz. Soğan pembeleşmeye başlayınca içine ıspanağı atarak ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriniz Bir tencereye su tuz ve sirke koyarak iyice kaynatınız. Kaynamakta olan suyun içine yumurtaları teker teker kırıp akı pişip beyaz bir top olunca delikli kepçe ile çıkarınız. Bozmadan tabağa diziniz. Suyunu tamamen çekip az kavrulmuş olan ıspanak ile birlikte servis yapınız. Üzerine yoğurt ve kırmızı biberli yağla süsleyebilirsiniz.
  
 | 
ISPANAKLI ÇILBIR | 
  | 
çamay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58710 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010 
2,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
500 gr. yoğurt
 
70 gr. tereyağı
 
2 diş sarımsak
 
Biraz kırmızı biber
 
Tuz
 
 
Ispanaklar ayıklanır. Bir tencerede kaynıyan iki litre kadar suyun içine atılarak 25 - 30 dakika haşlanır. Suyu süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Kızdırılmış yağda kırmızı biberleri eritilerek üzerine dökülür.
  
 | 
ISPANAKLI ÇILBIR | 
  | 
gıres 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87688 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013 
1,842 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. Ispanak
 
2 adet soğan
 
Yağ,
 
6 adet yumurta
 
Sirke
 
Yoğurt
 
Sanmsak
 
Tuz
 
 
Yarım kilo ıspanağı bir tenceredeki bol suda haşlayın. Suyunu süzün, ezerek püre haline getirin. Başka bir tencereye biraz tereyağıyla birlikte 2 soğan çentin. Soğanlar pembeleşince ıspanakları katın. Kavurun. Bir yana bırakın. Öte yanda, bir tenceredeki bol kaynar suya biraz sirke katıp, altı yumurtayı kırarak usulca suyun içine bırakın. Yumurtaların beyazlan katılaşınca süzgeçle alıp bir tepsiye döşediğiniz ıspanağın üzerine düzgün bir biçimde sıralayın. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin. Sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
Ispanaklı Çılbır | 
  | 
şahbaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2015 
Mesajlar: 71 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105279 
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2015 
1,756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 litre su
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Sosu için:
 
1 kâse kuru kulağı ıspanak
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Suyu tencereye alıp kaynatın. İçine sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Sirke mutlaka koymalısınız çünkü yumurtalar dağılır sirke koymazsanız. Yumurtaları suyun içine kırın ve 5 dakika pişmeye bırakın. Bir tavada yağı, sarımsakları ve ıspanakları çok hafif sote edin ve tabağa alıp üzerine suda pişen yumurtaları koyup ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |