| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanaklı Çiğ Börek | 
 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70122 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2011 
2,131 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 adet yumurta
 
16 kahve fincanı un
 
5 kahve fincanı sıvı yağ
 
Yarım kahve fincanı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
1.5 su bardağı sıvı yağ
 
Yarım kg ıspanak
 
100 gr beyaz peynir
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı un
 
1'er çay kaşığı tuz, karabiber
 
 
Unu, yumurtaları, suyu, sıvıyağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım. Yarım saat dinlendirelim. Bu arada ıspanakları doğrayalım. içine yumurtayı, unu, ezilmiş peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 0,1 mm kalınlığında açalım. içine harcı koyup kapatalım. Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp emici bir kağıt üzerine alalım.
  
 | 
 
Ispanaklı Çiğ Börek | 
 
  | 
WoW 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54789 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2010 
3,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
2 yumurta
 
16-18 kahve fincanı un
 
2,5 kahve fincanı maden suyu
 
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
 
2 kahve fincanı su
 
1 kahve fincanı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
İçi için:
 
1/2 kg. ıspanak (yapraklı kısımları)
 
Arzuya göre 100 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
 
1 yumurta
 
1 çorba kaşığı un
 
tuz
 
karabiber
 
 
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, suyu, sıvı yağı, sirkeyi, maden suyunu ve kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada ıspanaklı harcı hazırlayalım. Ayıklanıp yıkanmış ıspanak yapraklarım avucumuzda sıkıp suyunu iyice süzelim ve doğrayalım. İçine yumurtayı, unu, ezilmiş peyniri, tuzu, karabiberi ekleyerek karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların bir kenarlarına ıspanaklı harç yayıp diğer kenarlarını üzerine kapatalım. Hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatalım. Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp emici bir kâğıt üzerine alalım.
 
 
 
 
Fotoğraf "bacı kalfa" tarafından gönderildi. 03.07.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Çiğ Börek Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |