| 
 
 
 | 
ISPANAKLI AÇMA BÖREK | 
  | 
sofra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69245 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011 
4,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
1 adet yumurta
 
1,5 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
125 gram margarin
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Yufkaların aralarına sürmek için:
 
100 gram tereyağı
 
İçi için:
 
Yarım kg ıspanak yaprağı
 
1 adet orta boy soğan
 
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
 
Hamur için yoğurma kabına yumurta, süt, sıvıyağ eritilmiş margarin ve kabartma tozunu koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, tüm malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 adet eşit bezeye ayırın. Yufkaların her birini önce neskafe tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra 6 adedinin arasına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun ve servis tabağı büyüklüğünde açın. Kalan 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
 
İçi için kıyılmış soğanı sıvıyağ ile tencereye alın. İçine iri kıyılmış ıspanak yaprağı, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, kavurun. Tepsideki yufkanın üzerine yayın ve diğer 6 adet yufkayı da üzerine yerleştirin. En üste yufkaların arasına sürdüğünüz tereyağının kalanını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Bu böreğin iç harcını kıymalı, peynirli, patatesli olarak ya da farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz.
  
 | 
Ispanaklı Açma Börek | 
  | 
börek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2011 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65984 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2011 
3,937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet yumurta
 
5 çorba kaşığı  zeytinyağı
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı sirke
 
3.5 - 4  su bardağı  un
 
İçi için:
 
750 gr ıspanak
 
150 gr beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
Karabiber, pulbiber
 
 
Yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamuru altı bezeye ayırın. Her bir bezeyi açabildiğiniz kadar açın. Üzerine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı sürün. Bir yemek kaşığı kadar da un serpin. Bu böreğin gevrekliğini artırıyor. İç malzeme için ıspanağı elinizle ovalayıp suyunu sıkın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve beyaz peynirle karıştırıp yufkanın bir kenerına koyup katlayın. Kenar kısımları içe katlayıp rulo yapın ve yağlanmış tepsiye kol böreği şeklinde dizin. Üzerine 1 yumurtayı ve 2 yemek kaşığı yağı çırpıp sürün. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 2 parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın.
  
 | 
Ispanaklı Börek | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13658 
Gönderme Tarihi: 09.May.2007 
3,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
21 gr yaş maya
 
1 bardak ılık su
 
yarım su bardağı yoğurt
 
yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
aldığı kadar un 
 
İÇ MALZEMELER:
 
Yarım kg ıspanak, yıkanmış,suyu sıkılmış, doğranmış ( yıkanıp paketlenmiş olanlar kuru olduğu için onları kullanabilirsiniz )
 
250 gr kıyma
 
4-5 yeşil soğan, doğranmış
 
Tuz, karabiber, pul biber.
 
 
Mayayı ılık suda eritin. Tuzla karıştırılmış bir miktar unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Havuza mayalı suyu ve diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Kabın üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin. Her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp.Ispanaklı içi içine koyun.Üzerine yumurta sarısı sürüp. Önceden ısınmış 200 dc fırına koyup üzeri kızarıp altı pişene kadar pişirin. ( Eğer altı henüz pişmemiş ama üzeri kızarmışsa tepsiyi fırının alt katına alıp, üzerine folyo kapatın. Bir süre daha bu şekilde pişirin.) Tamamen piştikten sonra fırını kapatın. Tepsiyi 15 dakika kapalı fırında bekletip ondan sonra çıkartın. . Mümkünse sıcak servis yapın.
  
 | 
Ispanaklı El Açması Börek | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154127 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2020 
3,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
5 su bardağı un
 
Yarım tatlı kaşığı sirke
 
1 yumurta
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Su (azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)
 
İçi için:
 
1 kg ıspanak
 
1 adet soğan
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
Tuz
 
1 su bardağı çökelek ya da beyaz peynir
 
Aralarına ve üstüne 150 gr eritilmiş tereyağı
 
 
Öncelikle ıspanak yıkanıp doğranır ardından, soğan ince bir şekilde yemeklik doğranır.
 
Tencereye ıspanak ve soğan alınarak sönmesi beklenir; tencerenin kapağı açılarak biraz karıştırılıp suyu biraz çekince ocaktan alınır.
 
Soğuyunca baharatlar ve peynir eklenir.
 
Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir.
 
Hazırlanan hamur 16 parçaya bölünür ve dörder gruba ayrılır.
 
Gruptaki hamurlar servis tabağı kadar açılıp arasına eritilmiş tereyağı sürülür. En üstteki hamura sürülmez.
 
Bir kerede 4? ü birden büyükçe oklava ile açılır.
 
Tekrar yağ sürülüp ortadan ikiye kesilir.
 
Uzun olan kısmına iç harç konulup rulo şeklinde sarılır.
 
Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanır ve tepsiye yerleştirilir.
 
Üzerine yine tereyağı sürülüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.
 
Arzuya göre sıcak ya da soğuk servis edilebilir.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı börek | 
  | 
Ezogelin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.06.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15667 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007 
2,982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
250 gram margarin, 
 
2 çorba kaşğı yoğurt, 
 
1 bardak ılık su,
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ, 
 
2 çorba kaşığı sirke
 
3  adet yumurta (bir tanesinin sarısını ayırın), 
 
1 paket kabartma tozu.
 
İçi için:  
 
Yarım kilo ıspanak, 
 
2 adet soğan, 
 
Tuz, karabiber,
 
kırmızıbiber.
 
 
Yapılışı
 
Böreğin ilk olarak iç harcını hazırlayın. Temizlenmiş, yıkanmış ıspanakları bir kenarda bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. Daha sonra ıspanakları ilave edip baharatları koyun Ve soğumaya bırakın. Hamur yoğurma kabına unu eleyin ve tuz ekleyip ortasını havuz, gibi açın ve malzemeleri koyup yoğurun. Hamuru yaklaşık 20-25 dakika kadar dinlendirin. Hamuru ikiye ayırıp oklava ile yuvarlak açın. Ortasına daire şekli verin. Kenarlarından üçgen üçgen kesip arasını yağlayıp karşılıklı kenarları katlayın. Buzdolabında en az yarım saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkınca merdane ile 2 tepsi büyüklüğünde açın. İçerisine ıspanaklı harçtan iç koyun. Diğer hamuru da üzerine koyun. Kare şeklinde kesip üzerine yumurta sarısını sürüp yağlanmış tepsiye koyup 170 derecelik fırında pişirin.
 
 
 ML® Ispanaklı Sarma Börek için tıklayın
 
 
  
 | 
ISPANAKLI BÖREK | 
  | 
fatmaeryaman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.02.2008 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22955 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2008 
2,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 büyük kâse yumuşak beyaz peynir
 
1 kg. ıspanak
 
1,5 su bardağı kaşar rendesi
 
1 adet yumurta
 
50 gr. margarin
 
1,5 su bardağı un
 
1/2 lt. süt
 
Tuz
 
Hamuru için:
 
50 gr. margarin
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
2 su bardağı un
 
1 kaşık yaş maya
 
 
Yapılışı:
 
1 kaşık ılık suda mayayı eritin. Tuzu ilâve edin. Unun içine sıvı yağ ve margarini koyup, mayayı dökün ve yoğurun. Yağlı kâğıda sarıp, buzdolabına koyun. Ispanakları yıkayıp, haşlayın. Suyunu süzüp, dilimleyin. İçine peynirleri katıp, karıştırın.
 
50 gr. margarini eritip, 1/2 bardak un ile kavurun. Yavaş yavaş sütü ilâve edip, tuzunu dökün. Bu karışımı ıspanaklara ilâve edip, güzelce karıştırın. İyice soğuyunca 1 yumurta sarısını koyup, karıştırın. Beyazı köpürünceye kadar çırpıp karıştırın. Dolaptaki hamuru alıp, üçe bölün. Üst üste koyup, merdane ile açın. Bir yufkayı bırakıp, 2 yufkayı üst üste yağlanmış, unlanmış yuvarlak ve yüksek borcama yayın. İçini döşeyin, kalan yufkayı üzerine kapatın. Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürüp kızgın fırında pişirin.
  
 | 
Ispanaklı Börek | 
  | 
seyyare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66463 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2011 
2,671 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta
 
1.5 su bardağı su
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
1 kg. ıspanak
 
2 adet soğan
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Tuz 
 
 
Soğan ve ıspanağı ince ince kıyın. Soğanları sıvıyağda kavurun. Ispanağı ekleyip 10 dakika pişirin. Yumurta, su, sıvıyağ, sirke ve tuzu, azar azar un ilave ederek yoğurarak hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirdikten sonra büyük bezeler koparın. Un serpilmiş zeminde bezeleri oklavayla açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harç koyduktan sonra ikiye bölün, rulo yapın. Ruloları oval şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Ispanaklı Açma Börek | 
  | 
kutluk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2012 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71807 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012 
2,627 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı sirke
 
50 gram tereyağı
 
1 su bardağından 1 parmak az su
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
Bir tutam tuz
 
İçi için:
 
1,5 kilo ıspanak
 
1 adet soğan
 
100 gram beyaz peynir
 
Tuz, karabiber, pulbiber
 
Üzerine:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamuru yapmak için unu bir kabın içine koyup ortasını havuz gibi açın. İçine tuz, sirke, tereyağını ve sıvı yağın yarısını koyup yavaş yavaş suyu ekleyin, yoğurun. Hamuru 5 dakika kadar dinlendirip 6 adet bezeye bölün ve her bezeyi ince bir şekilde açıp üzerine kalan sıvı yağı koyup elinizle yağı yufkaya yedirin. İç malzemesini hazırlamak için soğanı rendeleyin. Ispanakları iyice yıkayın, doğrayın ve soğanın üzerine aktarın. Baharatları ve tuzu serpip ovalayarak ıspanağı yumuşatın. Suyu oluşmuşsa süzün. İçine peyniri ufalayıp ekleyin. Bu harcı da yufkaların içine koyun, rulo şeklinde sarıp tepsiye yerleştirin. Üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirip sıcak servis yapın.
  
 | 
ISPANAKLI BÖREK | 
  | 
çiçekçi kız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2010 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58864 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2010 
2,462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo un
 
Yarım kilo ıspanak
 
1 paket margarin
 
2 baş soğan
 
2 çorba kaşığ: tuz
 
 
1 kilo unun içine bir kaşık tuz atılır. Soğuk suyla hamur  yapılıp iyice ovulduktan sonra küçük parçalara bölünür. Bunlardan yufka açılır. Her yufkanın arasına yağ sürülür. Yufkaların yarısı tepsiye dizilir. Diğer yandan ıspanaklar temizlenip doğranır. Bir kaşık tuzla ovulup yufkaların üzerine serpilir. Ayrılan diğer yufkalar üzerine konur fırında pişirilir.
  
 | 
Ispanaklı Açma Börek | 
  | 
yudum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74908 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012 
2,415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 çorba kaşığı sıvı yağı
 
3 çorba kaşığı sirke
 
5 gram yaş maya
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
3- 4 su bardağı un
 
İçi için:
 
1 kilo ıspanak
 
1 bağ teze soğan
 
200 gram beyaz peynir
 
1 adet soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
 
Öncelikle derin bir kabın içinde yaş mayayı sütle birlikte ezin. 5 dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Un ekleyip iyice homojen bir hamur olana dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. İçi içinde yıkanmış ıspanakları kıyıp içine rendelenmiş soğanı ve peyniri ilave edin. Taze soğanı da ince ince kıyıp fazla suyunu sıkıp ıspanağın üzerine ekleyin. Hamuru oldukça ince bir şekilde açıp üzerine zeytinyağını gezdirin ve her tarafına yayın. Ispanaklı karışımı üzerine bolca sürün. Hamuru bir ucundan rulo yapın ve bütün olarak tepsiye alın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
ISPANAKLI BÖREK | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97173 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2014 
2,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1 çay bardağı su
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
1/2 demet taze soğan
 
1 demet ıspanak
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1/2 demet maydanoz ve taze nane
 
4 çorba kaşığı çökelek peyniri
 
Kırmızı pul biber
 
 
Unu, yoğurdu, tuzu ve suyu yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Hamuru ince açın. Yeşillikleri ince ince kıyın, peynir ve yoğurtla karıştırın. Hamuru tepsiye yerleştirin. İç malzemeyi üzerine dökün, kenarları büzerek kapatın. 200 derece fırında pişirin.
  
 | 
Ispanaklı Börek | 
  | 
tanver 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117536 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2016 
1,974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
2 adet orta boy soğan
 
2 çay kaşığı pul biber
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 paket kuru maya
 
4-5 bardak kadar un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Öncelikle mayalı hamuru hazırlamakla işe başlayın. 2 su bardağı kadar ılık suyu maya ile karıştırdığınız unun içine dökerek aldığı kadar unu iyice yoğurarak hamuru yarım saat kadar kabarmaya bırakın. Ispanakları yıkayarak ayıklayın ve 2 parmak kalınlığında doğrayın. İçine rondodan geçirdiğiniz soğanı, tuzu, pul biberi ve zeytin yağını karıştırarak iç malzemenizi oluşturun. Kabaran hamurdan parçalar alarak istediğiniz incelikte açabilirsiniz. Malzemeyi içine koyduktan sonra resimdeki gibi kapatıp tepsiye dizin. Bir süre daha kabardıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine tereyağ sürün.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Açma Börek | 
  | 
çömlek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118112 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2016 
1,665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dilek Kumaş
 
 
4 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2,5 su bardağı su
 
İçi için:
 
750 gr ıspanak
 
2 adet orta boy soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
300 gr. ezine peyniri
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Unu havuz şekline getirilip tuzu ilave edelim. Ilık suyu yavaş yavaş una karıştırılarak ele yapışmayacak pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Derin bir tencereye sıvı yağ koyup soğanları doğruyoruz. Bol suda yıkanıp kumlarından arındırılan ıspanakların suyunu sıkıp küçük parçalara bölerek tencereye ilave ediliyoruz. Tuz ekleyip ıspanaklar diriliğini kaybedinceye kadar pişiriyoruz. Ocağı kapatıp ezine peyniri rendeliyoruz. Hazırlanan içi soğumaya bırakıyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış tezgâhta tabak büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına her tarafını kaplayacak şekilde sıvı yağ sürüyoruz. Üst üste bütün bezeleri yerleştiriyoruz. İlk yağlanmış hamuru tezgâha alarak elle açılabildiği kadar genişleterek açıyoruz. Kalın olan, açılmayan kısımları çıkarıyoruz. Fırın tepsimizi yağlıyoruz. Hazırlanan karışımdan yufkanın her tarafına eşit şekilde dağıtılıp rulo biçiminde sarıyoruz. İlk ruloyu gül şeklinde diğerlerini etrafına dolayarak tüm içi bitiriyoruz. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dk. altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Açma Börek | 
  | 
gülbank 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129210 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017 
1,318 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket (40 gr) yaş maya
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Un
 
Hamurların arasına sürmek için:
 
1.5 su bardağı sıvıyağ
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
İçi için:
 
1 kg ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yoğurma kabına unu eleyin. Toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Küçük parçalara ayırdığınız mayayı ve ılık suyu ilave edip yoğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika nemlendirin. Ispanakları yıkayın. Ispanak ve baharatları ekleyip bir iki defa karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın. Mayalanan hamuru 16 parçaya ayırın. Her bezeyi unlu tezgahta tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine yağ karışımını sürün. 8 pazıya aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştirin ve sekizinci pazıyı yağlayıp ıspanaklı karışımı üzerine yayın. Kalan 8 adet pazıya aynı işlemi uygulayın. Böreği dilimleyip en üste kalan yağı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında u¨zeri iyice kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Börek | 
  | 
adda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2016 
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140583 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2019 
854 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Hamur için:
 
200 gram margarin
 
3 çorba kaşığı sıvı yağı
 
4 çorba kaşığı yoğurt
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet yumurtanın akı
 
4 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Ispanak püresi için:
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
2 demet kıyılmış ıspanak
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Bir buçuk su bardağı kaynar süt
 
Yarım su bardağı kaynar su
 
150 gram gravyer peyniri
 
Üzerine: Yumurta sarısı
 
 
Öncelikle ıspanaklı püreyi hazırlayın. Bunun için margarini eritip, unu kavurun. Ispanağı ekleyip, kavurmaya devam edin. Karabiber, toz şeker ve tuz ilave edin. Üzerine kaynar sütü, kaynar suyla birlikte ekleyin. Karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın, rendelenmiş gravyer peyniri ilave edin ve soğumaya bırakın. Hamur için tüm hamur malzemesini yoğurun. İkiye bölüp, her iki parçayı da kalın açın. Bir parça hamuru yağlanmış baton kalıba yayın. Üzerine ıspanaklı püreyi yerleştirin. Kalan hamuru üzerine yayın. Çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159731 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2021 
518 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg ıspanak yaprağı
 
3 adet yumurta
 
250 gram beyaz peynir
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
15 adet siyah zeytin
 
5-6 adet kurutulmuş domates
 
Tuz
 
Pul biber
 
Üzeri için:
 
Susam
 
 
Derin bir kasede yumurtayı mikserle çırpın. Rendelenmiş beyaz peynir, sıvı yağ ve yoğurt ilave edip karıştırın.
 
Un, kabartma tozu, çekirdekleri çıkartılmış zeytin, küp doğranmış kurutulmuş domates, tuz ve pul biberi katarak bütün malzemeyi iyice karıştırın.
 
En son yıkanmış, süzülmüş ve ince doğranmış ıspanağı ekleyin. Yağlanmış kare şeklindeki kelepçeli bir kalıba boşaltın ve üzerine susam serpin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158872 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2021 
436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg ıspanak
 
3 adet soğan
 
Yarım tatlı kaşığı sıvı yağ
 
Yarım tatlı kaşığı un
 
1 adet yumurta sarısı
 
Yarım çay bardağı çörekotu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Hamuru için:
 
5 su bardağı un
 
1 paket (42 gram) yaş maya
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı ılık su
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Ispanağı doğrayıp, kıyılmış soğanla harmanlayın. Sıvı yağ, un, tuz ve karabiber ekleyip kenara alın. Hamur için un, yaş maya toz şeker, ılık su ve tuzu iyice yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölüp, fırın tepsisi ebadında açın. Birinci kat hamuru fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. İkinci kat hamuru örtün. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Ispanaklı böreğin en büyük özelliği, hamurunun dinlendirilmeden hazırlanmasıdır. Pide kıvamındaki bu hamurun kısa sürede yapılabilmesi, eve çat kapı gelen misafirler için pratik ve doyurucu bir alternatif olabilir.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Açma Börek | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159020 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021 
377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
5 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı tuz
 
1,5 su bardağı su
 
Yufkaların arasına sürmek için:
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1,5 çay bardağı sıvı yağ
 
1,5 çay bardağı su
 
İçi için:
 
1 kg ıspanak
 
2 adet soğan
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Öncelikle hamuru hazırlamak için unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yoğurt, yumurta, sirke, tuz ve suyu ilave edip, yoğurun (hamur çok yumuşak olursa kulak memesi kıvamı alana kadar un ekleyin). Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi kullanacağınız tepsisinin büyüklüğünde açın. 2 Yufkaların arasına sürmek için bir kapta yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve suyu karıştırın. Yufkalardan birini fırın tepsisine yayın ve üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. Diğer 5 adet yufkayı aynı şekilde aralarına yoğurtlu karışımdan sürerek üst üste koyun. 3 İç malzeme için ıspanağın saplarını ayırın ve yaprak kısımlarını kaynar suya batırıp, çıkarın. Suyunu sıktıktan sonra bir kenara alın. Kıyılmış soğanı sıvı yağda soteleyin ve ıspanağı ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberini ayarlayın. Soğuduktan sonra yufkanın orta kısmına yayın. Kalan 6 adet yufkayı, ilk 6 tanesini hazırladığınız gibi aralarına yoğurtlu karışımdan sürerek diğer yufkaların üzerine koyun. En üste kalan karışımı sürün ve önce dört parmak genişliğinde olacak biçimde boyuna, sonra enine kesip, kare parçalar elde edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159310 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2021 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
150 gram dana jambon
 
1 kase rendelenmiş dil peyniri
 
Yarım kg küçük doğranıp haşlanmış ıspanak
 
 
Öncelikle un, yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu (su kullanılmıyor) yoğurup, hamur yapın. Merdane ile düz bir zeminde 30x30 cm ebatında açın. Ispanak, küçük doğranmış jambon ve rendelenmiş dil peynirini karıştırıp hamurun üzerine yayın. Hamuru rulo biçiminde sarın. Temiz bir beze (patiska olabilir) sarın. Her iki ucunu da bağlayın. Kaynar suda 20 dakika haşlayın. Daha sonra, içinde hamurun olduğu bezi sudan çıkarın. Bezi açın. Hamuru dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında peynirler eriyene kadar tutun.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169289 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2022 
331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
 
0,5 çay bardağı ılık süt
 
4 - 4,5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
0,5 çay bardağı sıvı yağ
 
3,5 çay bardağı ılık süt
 
Sürmek için:
 
0,5 çay bardağı sıvı yağ
 
Dolgu:
 
500 g ıspanak
 
0,5 çay kaşığı tuz
 
250 g tulum loru
 
0,5 çay kaşığı karabiber
 
Üzeri için:
 
sıvı yağ
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)
 
 
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
 
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
 
Ispanakları yıkayıp ince şekilde doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin, karıştırın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda ıspanakları eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine tulum loru ve karabiberi ekleyip karıştırın.
 
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 180 °C
 
Turbo pişirme: 170 °C
 
Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 24x30 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp ıspanaklı dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Kalan hamurları aynı şekilde açarak ve aralara ıspanaklı iç yayarak üst üste koyun. En üstteki yufkanın üzerine sıvı yağ sürün. Hamuru bıçak ile dilimlere kesip 20 dakika bekletin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 
Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |