| 
 
 
 | 
Ispanaklı Börek İçi | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74364 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2012 
2,425 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ıspanak
 
2 adet kuru soğan
 
50 gram margarin
 
Tuz
 
Karabiber.
 
 
Ispanakları, kaynar tuzlu suyun içinde diriliği gidip de birazcık yumuşayıncaya kadar birkaç dakika haşlayalım.
 
İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirip, içine süzüp ince kıydığımız ıspanakları ilave edip, biraz daha pişirelim.
 
Yeterince tuzunu ve karabiberini katıp, ocaktan indirelim ve soğutup, kullanalım.
  
 | 
Ispanaklı Börek İçi | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59697 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2011 
2,967 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr ıspanak (kökleri ayıklanmış)
 
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1/2 kahve kaşığı karabiber
 
 
Kökleri ayıklanmış ve iyice yıkanmış olan ıspanakları üstlerini kaplayacak kadar su konmuş bir tencerede 10 dakika kadar haşlayınız. Suyunu iyice süzüp hafifçe sıktıktan sonra, haşlanmış ıspanakları bir mutfak tahtası üstünde ince kıyınız. Küçük bir tencerede, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyerek 4-5 dakika pişiriniz. Sonra, kıyılmış ıspanağı, tuzu ve biberi ekleyerek 10-15 dakika daha pişiriniz. Ispanaklı börek içiniz kullanılmaya hazırdır.
  
 | 
Ispanaklı Börek İçi | 
  | 
ufo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.07.2010 
Mesajlar: 27 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54013 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2010 
3,190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çok taze kuzu ıspanağının yalnız yapraklarını ince ince doğrayınız. Bunu tuz ile oğup sıkınız. Elden geldiği kadar suyunu çıkarmağa çaba harcayınız. Sonra bunu az sadeyağda, bir miktar yumuşayıncaya kadar kavurunuz.
  
 | 
Ispanaklı Börek İçi | 
  | 
ferah 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 06.02.2009 
Mesajlar: 15 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33531 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2009 
5,452 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1250 gram ıspanak
 
250 gram soğan (3 orta baş)
 
120 gram sadeyağı ya da 120 gram margarin (6 çorba kaşığı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1 Bir tencereye; kökleri ayıklanmış 1250 gram ıspanak ile üstünü kaplayacak kadar su doldurduktan sonra, birkaç taşım kaynatmak, suyunu süzmeli ve ıspanakları avuç içinde iyice sıkmak suretiyle sularını çıkarmalı ve bıçaktan geçirdikten sonra bir tarafa bırakmalıdır.
 
2 Sonra bir kuşaneye 6 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin, 1 tatlı kaşığı tuz ile küçük kesilmiş 3 orta baş soğan koyarak, soğanları 5 dakika kavurmalı, sonra da soğanlara, 2 kahve kaşığı karabiber ile haşlanmış ve bir tarafa bırakmış olduğumuz ıspanakları da ilâve ederek, ıspanakları da soğanla birlikte 15 dakika daha kavurmalı ve böreklerde kullanmalıdır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.02.2023
  
 | 
 
 
 
 
 
 |