| 
 
| 
 
 
 | 
 
ISPANAK PÜRELİ BEYİN | 
 
  | 
şeker oğlan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Çankaya-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58613 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010 
2,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ispanak püresi
 
6 beyin
 
haşlamada kullanılan sebzeler
 
100 gr. tereyağı
 
1/2 limon
 
 
Beyinleri haşlayınız. Bir tepsiye bütün diziniz. 100 gr. tereyağına 3 kaşık su ve 1/2 limon suyu sıkıp ateşte kaynatınız. Tuz ve karabiber atınız. Tepsideki beyinlerin üzerine döküp üstlerini yağlı kâğıt veya kapakla kapatıp 20 - 25 dakika pişiriniz. İspanak püresi hazırlayınız. Servis tabağına koyup aralarına pişmiş beyinleri dilimlere kesip yerleştiriniz.	Üzerlerine beyinlerin piştiği yağlı suyu dokunuz. Sıcak olarak servis yapınız.
 
 
Not: Haşlama beyin söğüş olarak, salata v.s. yerlerde kullanılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "hürcan" tarafından gönderildi. 07.07.2014
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanaklı Beyin Tarifleri Böbrek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |