Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Enginar Tarifleri > ISPANAK SUFLE (5 adet - 223,140 defa bakıldı)

ISPANAK SUFLE


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ISPANAK SUFLE

Aycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc2284
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,254 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo ıspanak
200 gram kadar kaşar rendesi
1 kaşık tereyağı
3 yumurta

En az 4-5 kez yıkanan ıspanaklar kaynayan suda haşlanır. Suyu süzüldükten sonra hafifçe sıkılarak ince ince kıyılır. 3 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır. Hafifçe çırpılmış 3 yumurta sarısına rendekenmiş kaşar, yağ ve az tuz ilave edilip karıştırılır. Altı yağlanmış payrekse konulur. Yumurta beyazları koyu bir kar haline gelene kadar çırpılıp ıspanağın üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi serpilerek 170 derecede yarım saat kadar pişirilir.

Not: Kaşar peyniri taze ya da eski kaşar peyniri olarak kullanılabilir. Eski kaşar kullanılırsa tuz ilave edilmeyebilir. Taze kaşar tavsiye olunur.


Fotoğraf "memiş" tarafından gönderildi. 24.07.2015


ISPANAK SUFLESI

Aycan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc2285
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
3,072 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı ve bir çorba kaşığı un
½ su bardağı zar gibi küçük doğranmış gravyer peyniri
az tuz
az rendelenmiş hindistancevizi
bir tutam kırmızı biber
4 yumurta beyazı
4 yumurta akı
Ispanağı:
½ kg ıspanak
az karbonat

Ispanağın yapraklarını temizleyip birkaç dakika yıkayın. Sonra içinde az karbonat bulunan bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp soğuk su ile soğutup iyice sıkarak sudan çıkarın. Kıyma makinasında çekin yada çok ince kıyın.
Küçük bir tencereye yağ ve unu koyun, orta ateşte 3-4 dakika kavurup ateşten alın. 5 dakika dinlendirip kaynar sütü, biberi, hindistancevizini ve tuzu ilave edin. Çırpma teli ile karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika kaynatın ve ateşten alın. Önce hazırladığımız ıspanağı ve sonra yumurta sarılarını ve peyniri ilave edip karıştırın. Çukur bir kapta çırpma teli ile yumurta beyazını çırparak kar yapın, çalkalamadan karıştırın ve ıspanaklı harcın içine yedirin. 4 adet birer kişilik veya bir adet 4 kişilik güvecin içini tamamen yağlayın ve içine hafif rende peynir serpin. Sufle harcını doldurarak fırına sürerek iyice kabarıncaya kadar küçükleri 15, büyükleri ise 30 dakika pişirip servis edin.


ISPANAK SUFLESİ

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12482
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2007
2,840 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1/2 kilo kuzu ıspanağı,
4 yumurta,
2 kahve Fincanı rendelenmiş gravyer peyniri
1 bardak süt,
1 kahve fincanı margarin yağı.
2+1/2 kahve fincanı un,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapımı: Ispanağı temizleyip bol suda yıkadıktan sonra kaynar tuzlu suda beş dakika kadar haşlamalı. Sonra soğuk suya atıp pişmesini durdurmalı. Soğuk sudan sonra iyice süzmeli ve doğrama tahtasına koyup ince ince kıymalı. Tekrar sıkarak suyunu süzmeli ve bir kenara bırakmalı. Bir kuşaneye margarin yağını koymalı ve kabı orta ısılı ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla yağı karıştırırken bir elekten akıtarak unu dökmeli. Yağlı unu karıştırmaya ara vermeden 3-4 dakika kavurmalı. Sonra ateşten indirip bir kenarda beş dakika dinlendirmeli. Bü sürenin sonunda kaynar sütle tuzunu ve biberini katmalı. Çırpma teliyle karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika kaynatmalı; sonra ateşten indirmeli. Çırpmaya ara vermeden sırasıyla kıyılmış ıspanağı, dört yumurtanın sarısını ve nihayet rendelenmiş peyniri katmalı.
Bu sırada bir başka kimse bir kâseye yumurtaların aklarını koymalı ve kar köpüğü nâline gelinceye kadar bunu çırpmalı. Ispanaklı karışımı yavaş yavaş karıştırırken kar köpüğünden kaşık kaşık almalı ve bu karışıma yedirmeli.
Bu iş bitince daha önceden yağlanmış ve içinin her yanı eşit biçimde unlanmış sufle kaplarına veya dört küçük güvece bu harcı boşaltmalı ve kapları fırına sürmeli. Güveçler fırında 15-20 dakika kadar kalarak sufleler iyice kabarıp üzerleri kızarmaya başlayınca kapları fırından çıkarmalı ve hemen sofraya götürüp servis yapmalı.


ISPANAK SUFLE

VII.Murat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc23399
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2008
2,620 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
1 kg. ıspanak,
3 yumurta,
200 gr. rendelenmiş taze kaşar,
katıyağ,
tuz.

Kaynar suda ıspanakları haşlayıp, iyice suyunu süzün ve ince ince kıyın. Üzerine, hafifçe çırpılmış yumurta sarılarını, kaşar, yağ ve tuz ilave edip karıştırın. Yağlanmış ısıya dayanıklı bir cam kaba, yumurtalı ıspanağı boşaltın. Yumurtaların akı kar gibi oluncaya kadar devamlı çırpın ve ıspanağın üzerine yayın. Üzerine kaşar serpin ve 180 C. ye ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.


ISPANAK SUFLESİ

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc84275
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2012
2,448 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram makineden çekilmiş (veya ince kıyılmış) ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
100 gram peynir
120 gram tereyağı
1,5 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
8 yumurta sarısı
biraz kırmızı biber
Biraz hindistancevizi
8 yumurta beyazı

1) Ispanak yaprağını haşlayıp makineden çekiniz veya çok ince kıyarak püre yapınız.
2) Sonra bir bezin içine koyarak içinde bir damla su bırakmadan sıkıp sonra tartınız, 200 gram gelmelidir. Eğer içinde su kalırsa sufle kabarmaz.
3) Sonra küçük bir tencere yağı koyup kızartınız, ıspanağı ilâve ederek ve devamlı, karıştırarak 3 dakika sote yapıp ateşten alınız.
4) Peyniri küçük zar biçimi doğrayınız.
5) Bir tencereye yağı unu koyup çırpma teliyle karıştırarak3-4 dakika harlı ateşte yakmadan kavurup sütü kaynar olarak ilave edip iyice karıştırarak 1 dakika sonra ateşten alınız.
6) İlk sıcağı geçince önce ıspanak püresini sonra sırasıyla, yumurta sarısını, sonra peyniri, kırmızı biberi ve hindistan cevizini katınız.
7) Başka bir kapta yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar çırpınız ve kaba ilave ediniz.
8) Orta ateşli fırında güvecin üzerini3 santim kabartıp kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişiriniz.






ISPANAK SUFLE Tarifleri Enginar Tarifleri



(5 adet ISPANAK SUFLE 223,140 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort