| 
 
 
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
HandeT 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1039 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2006 
3,961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. ıspanak
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kahve fincanı un
 
1 çorba kaşığı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ispanakları yıkadıktan sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzgece boşaltıp soğuk su ile soğutun. Sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinesinden çekin. Bir tencereye bir kaşık yağ ve unu koyup yaklaşık 1 dakika kavurun. Sütü kaynar vaziyette ilave edin. Karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Başka bir tencerede de tereyağını eritin. Ispanağı ilave ederek 2 dakika sote yapın. Tuzunu ve hazırladığınız başamel sosu ilave edip karıştırarak servis edin. Soğan ile sote edilmiş kuşbaşı et ile de servis edebilirsiniz.
 
 
 ML® Ispanak Püresi için tıklayın
 
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1204 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006 
5,446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak yaprağı
 
1 kaşık yağ
 
1 kaşık un
 
1 bardak süt
 
Tuz ve karabiber
 
 
1- Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır.
 
2- Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.
 
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur, kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılıp pişirilir. Tuz, karabiber atılır.
 
 
Not: Ispanak püresi et yemeklerinin yanına ve perhiz yemeği olarak kullanılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ konup değişik lezzette bir yemek yapılmış olur. Ispanağın haşlanma suyunu çorbada değerlendiriniz.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
acara 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2005 
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1229 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006 
3,678 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilo taze ıspanak
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı yağ
 
1 kahve fincanı un
 
1 su bardağı süt
 
yarım tatlı kaşığı tuz
 
1 kahve finacanı karbonat
 
 
Ispanağın yapraklarını iyice yıkayın, içine 1 kahve kaşığı karbonat bulunan suda 5 dakika haşlayın. Sonra çıkartıp üzerine su dökün, makineden geçirin ya da çok ince kıyın. Bir kaşık yağı bir tencereye koyarak unu kavurun. Sütü kaynar olarak ilave edin. Başka tencerede tereyağını eritin, ıspanağı katarak 2 dakika sote edin. Sonra önceki karışıma yedirerek katın.
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
Aycan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2282 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
4,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı süt
 
2 kg ıspanak
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 kahve fincanı un
 
1 çorba kaşığı yağ
 
½ tatlı kaşığı tuz
 
Az rende hindistancevizi
 
 
Ispanakların yapraklarını ayıklayın.  5 defa yıkadıktan sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın.  Süzgece boşaltıp soğuk su ile soğutun. Sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinasından çekin. Bir tencereye bir kaşık yağ ve unu koyup yaklaşık bir dakika kavurun. Sütü kaynar vaziyette ilave edin.  Karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Başka küçük bir tencerede de tereyağını eritin.  Ispanağı ilave ederek 2 dakika sote yapın. Tuzunu, hindistancevizini ve hazırladığınız beşamel sosu ilave edip karıştırarak servis edin.
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8278 
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2006 
3,826 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram ıspanak
 
1 çorba kasığı un
 
1 çorba kaşığı tereyağ
 
Yarım su bardağı süt
 
 
Temizlenmiş, yıkanmış bol su ile haşlanmış, süzülmüş, ikinci kez bol suda pişmiş sapsız ıspanak yaprakları suda soğutulur. Gayet iyi suyu sıkılarak et (makinesinden geçirilir. Bir kap içinde bir kaşık yağla un karıştırılır. Kaynamış süt katılarak kaynatılır. Makineden geçmiş ıspanak, yapılan sütlü hamura katılarak ateşte kaynatılır ve böylece hazırlanmış olur. (Şeker hastasına verilmez. Ispanak haşlanır, (makineden geçer, yağla karışık yenir.)
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
Belkıs 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9970 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
2,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kilo ıspanak
 
1 küçük paket yağ  (100 gram sade yağ)
 
1 fincan un
 
1  bardak et suyu
 
2  kaşık tereyağı
 
Yarım fincan dövülmüş ceviz 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ispanağın sap ve kökleri ayrılıp yalnız yaprakları bol suda yıkanarak süzülür. Sonra kaynar tuzlu suyun içine atılıp beş dakika kadar bir müddet kaynattıktan sonra, bol soğuk suya atarak kararmaması ve lezzetinin kaçmaması için derhal karıştırıp çabuk soğutup, suyu süzülünceye kadar sıkılıp bir tahta üzerine yayılarak iyice kıyılır. Yağın içine un katılıp 3 dakika kadar kavrulur. Sonra buna ıspanak da ilâve edilip beş dakika daha tahta kaşık ile karıştırarak kavurmaya devam edilir. Bundan sonra tuzu serpilip et suyu azar azar katılarak iyice yedirilir. İndirileceğine yakın iki kaşık tereyağı ile Makinede çekilmiş cevizler de katılarak tabağa alınır ve sıcak servis yapılır.
  
 | 
ISPANAK PÜRESİ | 
  | 
Yeşil Yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2007 
Mesajlar: 39 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16510 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007 
2,694 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2   kg. ıspanak
 
1,5 Su bardağı süt
 
1    Çorba kaşığı un
 
1   Tutam pudra şekeri
 
2    Soğan
 
1   Çorba kaşığı tereyağı
 
3    Çorba kaşığı sade yağ
 
Yeteri kadar tuz.
 
 
Kökleri ayrılmış ıspanağı 15 dakika haşlayıp suyunu iyice sıkın. Un ve rendelenmiş soğanı sadeyağda unu sarartmadan kavurun. Ispanakları ince ince kıyıp buna katın ve 2 dakika daha kavurun. Sonra azar azar süt, tuz, pudra şekeri, tereyağını koyun. Birkaç dakika daha karıştırın, bu arada ıspanakları iyice ezerek pişirin.
  
 | 
ISPANAK PÜRESİ | 
  | 
ziver47 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.11.2007 
Mesajlar: 52 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19083 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2007 
3,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme ; 
 
1/2 kg Ispanak, 
 
1 kaşık tereyağı, 
 
Arzu edilirse bir baş soğan, 
 
tuz, 
 
karabiber.
 
 
Yapılışi:
 
1 - Ispanakların kök kısımlarını birbirinden ayrılacak şekilde kesiniz.
 
2-  San ve bozulmuş yapraklan atınız.
 
3-  Aktarma suretiyle (Bir kaptan diğerine alma) 5-6 defa yıkayınız.
 
4-  Kendi suyu Üe orta ateşte haşlayınız.
 
5-  Yumuşayınca alıp süzgece boşaltanız.
 
6-  Sıkarak bıçakla incecik kıyınız.
 
7-  Yağı bir tencereye koyunuz, arzu ederseniz incecik doğranmış soğanı ilave edip pembeleşmeden kavurunuz.
 
8-  Sonra ıspanakları koyunuz, biraz da onunla kavurunuz.
 
9-  Yarım bardak su, tuz, karabiber ilave edip pişiriniz.
  
 | 
ISPANAK PÜRESİ | 
  | 
kartopu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.01.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20920 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2008 
2,619 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. ıspanak
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1/2 çorba kaşığı tereyağ
 
 
Ispanağın yapraklarını su koymadan kendi buğusu ile pişirip incecik kıyınız veya kabağı az su ile pişirip püre makinasından geçiriniz.
 
Yağ ve unu tencereye koyarak hafif hararetli ısıda yağı una yediriniz. Ispanakları ve tuzu katıp karıştırarak sütü ilave ediniz. Bir iki taşım kaynatıp servis tabağına boşaltınız.
  
 | 
ISPANAK PÜRESİ | 
  | 
hamarat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34561 
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2009 
3,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2000 gram ıspanak
 
120 gram margarin, ya da tereyağı (6 çorba kaşığı)
 
125 gram soğan (2 küçükçe)
 
50 gram un (1 kahve fincanı)
 
375 gram süt (1,5  bardak)
 
1,5 çorba kaşığı pudra sekeri
 
Tuz
 
ISPANAKLARI HAŞLAMAYA:
 
15 bardak su
 
1 fındık büyüklüğünde karbonat
 
 
1 Kök tarafları kesilmek suretiyle çıkarılmış 2 ya da 3'e bölünmüş 200 gram ıspanağı bol suda 3 - 4 defa yıkadıktan sonra, bunları büyükçe bir tencere içinde kaynamakta olan karbonatlı suya atıp, ıspanakları 15 dakika haşlamak, süzmek, iki avuç içinde sıkmak suretiyle sularını çıkardıktan sonra bıçakla kıymalı ve bir tarafa bırakmalıdır. (Et makinesinden de geçirilebilir).
 
2 Sonra bir tencereye; 2 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, rendelenmiş 2 küçükçe soğan ile 1 kahve fincanı un koyarak, karıştırmak suretiyle unu sarartmadan 2 - 3 dakika kavurmalı, sonra bunlara; kıyarak bir tarafa bırakmış olduğumuz ıspanakları da koyarak, 2 dakika da kep beraberce kavurmalı, sonra da ıspanağa, azar azar olmak üzere bir buçuk bardak süt, bir kakve kaşığı pudra şekeri yarım çorba kaşığı tuz ile, kalan 4 silme çorba kaşığı margarin ya da tereyağını katarak, karıştırmak suretiyle bunları 2 dakika daka pişirmek ve servis yapmalıdır.
  
 | 
ISPANAK PÜRESİ | 
  | 
edessa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.09.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56393 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2010 
2,244 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ispanaklar temizlenip haşlandıktan sonra, et suyu ile pişirilecek ve iyice kıyılacaktır. Bir kuşhaneye konulup ya tereyağı ile yahut sütle ve bir, iki yumurta sarısıyla karıştırıldıktan sonra, kızartma et salçasıyla birlikte kullanılır.
  
 | 
ISPANAK PÜRESİ | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60989 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2011 
3,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1500 gr ıspanak (kökleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yıkanmış)
 
15 gr (1 tatlı kaşığı) tereyağı
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
1/4 su bardağı un
 
1 su bardağı kaynar süt
 
1 kahve kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
 
Ispanakları alacak büyüklükte bir tencereye su doldurunuz. İçine bir kahve kaşığı karbonat atıp iyice kaynatınız.
 
Ispanakları tencereye atıp üstünü delikli kepçeyle bastırınız. Sık sık karıştırarak 5 dakika haşlayınız.
 
Ispanakları tencereden alıp süzdükten sonra söğuk suyla yıkayınız. Elinize alıpl sıktıktan sonra püre makinasından geçirerek bir kenarda bekletiniz.
 
Küçük bir tencereye margarini koyup eritiniz. Sonra hemen unu ekleyip karıştırarak 1 dakika kavurunuz. Kaynar sütü de ekleyip 3-4 dakika pişiriniz.
 
Başka bir küçük tencerede tereyağı eritiniz. Püre makinasından geçmiş ıspanağı ekleyip, 2 dakika kavurunuz. Tuzu, hindistancevizi rendesini ve hazırladığınız sütlü karışımı katıp, karıştırdıktan sonra servis ediniz.
 
 
Not: Birçok yemekle birlikte garnitür olarak sunulabilir.
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
börek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2011 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65998 
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2011 
3,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet küçük soğan
 
3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz
 
300 gr. ıspanak
 
1 kase yoğurt
 
Kırmızı pul biber
 
 
Soğan ve sarmısağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra ıspanaklı karışımı çatalla ezerek püre haline getirin. Derin bir kaba koyup, üstten kaşıkla bastırın. Kabı servis tabağına ters çevirerek püreyi çıkarın. Üzerine yoğurt gezdirip, bir tutam pul biber serperek servis yapın.
  
 | 
ISPANAK PÜRESİ | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73024 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012 
3,150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg ıspanak
 
50 gr un
 
2 su bardağı süt
 
1/4 paket margarin
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Muskat
 
Tuz
 
 
Köklerini kestiğimiz ıspanakları, sap sap ayıralım.
 
Sarı ve yabancı otları ayıkladıktan sonra, 4-5 sefer bol suda iyice yıkayalım.
 
Karbonat koyduğumuz 3 litre kadar suya ıspanakları ilave edip 10 dakika kadar haşlayalım.
 
Haşlandıktan sonra, sudan çıkartıp, süzgeçte suyunu süzdürelim.
 
Soğuyunca, iki avucumuzun içinde fazla suyunu sıkıp, ince ince kıyalım.
 
Başka bir tencerede, margarin ile unu kokusu çıkıncaya kadar kavurup, sütü ilave edelim ve ıspanakları da katarak iyice pişirelim.
 
Tuz kontrolü yapıp, hindistancevizini (muskat) ilave ederek, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
ISPANAK PÜRESİ | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84893 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2012 
3,434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
2 kilo ıspanak (tercihen kuzu ıspanağı)
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
1 çorba kaşığı yağ
 
1 kahve fincanı un
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1/2 tatlı kaşığı tuz
 
Az rende hindistancevizi
 
 
1) Ispanakların yapraklarını ayıklayınız. 4-5 defa yıkadıktan sonra, içinde 1 kahve kaşığı karbonat bulunan kaynar suda 5 dakika haşlayınız.
 
2) Süzgece boşaltıp soğuk su ile soğutunuz. Sonra sıkarak sudan çıkarınız. Makineden geçirerek bir kenara ayırınız. (Makine yoksa, çok ince olarak bıçakla kıyınız.)
 
3) Bir tencereye yağı ve unu koyarak 1 dakika kavurunuz.
 
4) Sütü kaynar olarak ilâve ediniz. Karıştırarak 3-4 dakika pişiriniz.
 
5) Diğer küçük bir tencereye tereyağını koyup eritiniz. Ispanağı ilâve ederek 2 dakika sote yapınız.
 
6) Tuzunu, hindistancevizini, hazırladığınız sütlü beşameli ilâve edip karıştırarak servis yapınız.
 
 
Not: Ispanağı az suda ve 5 dakika haşlayınız. Daha az haşlarsanız sonradan pişmez ve pişerken rengini kaybeder.
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
Ay-Su 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2015 
Mesajlar: 43 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105027 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2015 
2,784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Metin Okutan
 
 
Yarım kilo ıspanak
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı sıcak süt
 
Tuz
 
 
Yıkanıp temizlenmiş ıspanaklar, bir çay bardağı su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan ıspanaklar biraz soğuduktan sonra suyu elle iyice sıkılarak ince ince doğranır. Yağ ile un hafif pembeleşinceye dek kavrulur. Üzerine haşlanıp kıyılan ıspanaklar konularak karıştırılır. En son sıcak süt eklenip diğer malzemelerle şöyle bir harmanlanır ve bir kaç dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır.
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152543 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020 
609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Aile ve Tüketici Hizmetleri
 
Ankara 2011
 
 
1 kg ıspanak 
 
1/2 su bardağı süt 
 
1 kahve fincanı un 
 
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
Biraz hindistancevizi rendesi 
 
 
Ispanakların yaprakları ayrılır, ayıklanıp yıkanır. 
 
Çok az su eklenerek bir tencerede 5 dakika haşlanır. 
 
Süzgece boşaltılıp soğutulur. 
 
Rondodan çekilir veya ince kıyılır. 
 
Bir tencereye 1 kaşık yağ ve un konulup 1 dakika kadar kavrulur (beyaz renkte).
 
Süt ilave edilip karıştırılarak pişirilir (3 dakika kadar) beşamel sos elde edilir.
 
Başka bir tencerede 1 kaşık yağ eritilir. Ispanak eklenerek 2 dakika sote edilir.
 
Tuz, hazırlanan beşamel sos ve hindistancevizi eklenip karıştırılır.
 
 
Not: Genellikle tavuk ve balıkların yanında servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Püresi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161784 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2023 
390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Ayçiçek Yağı 2 Çorba Kaşığı
 
Un 1 Yemek Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Karabiber 1 Tutam
 
Ispanak 2 Demet
 
Soğan 1 Adet
 
İnek Sütü 1 Su Bardağı
 
 
Temizlenmiş ıspanağı küçük küçük doğrayıp, 2 çorba kaşıgı sıvıyağda kavurun. Kavrulduktan sonra, içine 1 yemek kaşığı un ilave edip, biraz da unla birlikte kavurun. Daha sonra 1 su bardağı sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Ispanağınız servise hazırdır. Bir et yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |