Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ispanak Püre (Viyana Usulü)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Linz Turtası Tarifleri
Sacher Turtası Tarifleri
Strudel Tarifleri
Şinitzel Tarifleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanak Püre (Viyana Usulü)

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc6138
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2006
2,980 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 kg taze ıspanak
40 gr tereyağı
1 orta boy soğan rende
30 gr un
1 bardak süt veya et suyu tableti
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak

YAPILIŞI
Ispanakların saplarını kesiniz ve yapraklarını bir kaç su iyice yıkayınız ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
Haşlanmış ıspanakları mümkün olduğunca ince kıyınız veya blenderden geçiriniz. Tereyağını eritiniz ve rende soğanı katıp öldürünüz. Unuda katıp kavurduktan sonra ateşi kısınız ve karıştırmaya ara vermeden süt veya et suyunu azar azar katınız.
Koyuca bir beşamel elde ediniz. Bu karışıma iyice dövülmüş macun haline gelmiş sarmısağı, tuzu ve karabiberi ilave ediniz. Son olarak çok ince doğranmış bir demet maydanozu da hazırladığımız beşamel sosuna yediriniz.
Artık beşamel ile Ispanak püresinin karıştırma zamanı gelmiştir.
Her ikisini iyice karıştırıp ateşte bir taşım tıkırdatın.

ML® Ispanak Püresi (görsel)


ISPANAK PÜRESİ (VİYANA)

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12089
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2007
2,647 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1.5 kilo ıspanak,
80 gram tereyağı,
1 baş soğan,
1 diş sarımsak,
1 demet maydanoz.
2 çorba kaşığı un,
2/1 litre süt,
yeteri kadar karabiberle tuz.

Yapımı:
Ispanağı temizleyip bol suda iyice yıkamalı. Sonra yapraklarında kalan suyla tencereye koyup kendi suyuyla başlamalı Ispanak haşlanınca iyice süzüp kıyarcasına ince doğramalı ve ezerek ince delik1' bir süzgeçten geçirmeli. Soğanı rendelemeli ve tereyağıyle birlikte bir kuşaneye koyup tahta kaşıkla karıştırarak kavurmalı. Soğanın rengi pembeleşince azar azar unu serpiştirip soğanlı yağa yedirmeli. Bir - iki dakika sarartmadan kavurduktan sonra sıcak sütten biraz dökmeli ve bu yağlı una yedirmeli. Yarı sulu bir salça elde edinceye kadar sütü katmaya devam etmeli. İstenilen kıvamı bulunca tuzuyle karabiberini serpmeli ve salçayı birkaç dakika karıştırarak pişirmeli. Sonra püre durumuna getirilmiş ıspanağı katmalı, temizlenmiş ve kıyılmış maydanozla dövülmüş bir diş sarmısağı da kattıktan sonra karışımı iyice karıştırarak bir - iki dakika daha pişirmeli. Bu güzel ıspanak püresini bir rostonun yanı sıra servis yapmalı.


ML® Ispanak Püresi için tıklayın






Ispanak Püre (Viyana Usulü) Tarifleri Linz Turtası Tarifleri



(2 adet Ispanak Püre (Viyana Usulü) 143,674 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort