| 
 
 
 | 
ISPANAK MUSAKKASI | 
  | 
Küçük Aysel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46459 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2010 
2,237 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
250 gr. kıyma
 
2 su bardağı et suyu
 
tuz
 
biber
 
 
Ispanağın yapraklarını çıkarınız, filiz saplarıyla köklerinin kalın taraflarını alınız, kökleri kazıyıp yuvarlak dört parça yapınız, haşlayıp süzünüz, kuşhaneye yukardaki gibi yapılmış kıymadan bir miktar kümeleyiniz ve serpiştiriniz. Üzerine iki üç sıra ıspanak koyunuz. Tekrar kıyma serpip ıspanak diziniz. Bu suretle kuşhaneyi doldurunuz. Tuz, biber ekiniz, üstünü örtünceye kadar etsuyu koyup kapalı olarak orta ateşte pişirdikten sonra kepçe veya kaşık ile boşaltmayınız, kuşhaneyi tabağa çeviriniz ve servis yapınız.
  
 | 
Ispanak Musakkası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96198 
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014 
1,745 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
2 kg ıspanak
 
250 g yağlı kıyma
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 orta boy soğan
 
1 su bardağı et suyu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
Ispanakların kökleri dört parmak kadar uzunlukta yapraklarından ayrılır, ayıklanır ve yıkanır.
 
Ispanak kökleri tepelerinden ayrılmadan dörde bölünür.
 
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur.
 
Sonra kıyma eklenerek kavrulur ve ateşten alınır.
 
Kavrulmuş kıymanın bir kısmı tencereye konur.
 
Köklerinin baş kısımları alta gelecek şekilde kıymanın üzerine yerleştirilir.
 
Tekrar bir sıra harç, bir sıra ıspanak olarak kalanı döşenir.
 
Tuz biber ve et suyu eklenerek hafif ateşte pişirilir.
 
Limon suyu ile sofraya alınır.
 
İstenirse 1 limon suyu ve 1 yumurta sarısıyla terbiye hazırlanarak da servise alınabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |