| 
 
 
 | 
Ispanak Mücver | 
  | 
Aycan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2281 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg ıspanak
 
1 fincan haşlanmış pirinç 
 
1 adet küçük kuru soğan 
 
1 demet taze soğan
 
Dereotu 
 
1 tatlı kaşığı kuru nane
 
2 adet  yumurta
 
1 demet maydanoz 
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanakları ayıklayıp, köklerini ayırın, diğer kısımlarını az bir suyla haşlayın, süzüp, sıktıktan sonra  ince ince doğrayın. İçine rendelenmiş kuru soğan, doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, haşlanmış pirinç, yumurta, un, tuz ve karabiberi katıp, karıştırın. Yağladığınız teflon bir tavaya incecik döşeyin. Her iki tarafı da kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Bu karışımdan tavanın büyüklüğüne göre iki veya daha fazla tabak mücver elde edebilirsiniz.
  
 | 
Ispanak Mücveri | 
  | 
tarifçi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38179 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2009 
3,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet ıspanak
 
3 adet ince kıyılmış taze soğan
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
3 adet yumurta
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı un
 
1 çay aşığı karbonat
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Ispanaklar yıkanır, süzülür ve ince doğranır. Üzerine tuz konur, solması için ovulur. Derin karıştırma kabına aktarılır Üzerine diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Orta büyüklüklükte fırın kabı bol yağlanır. Hazırlanan karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Ispanak Mücveri | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64216 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
3,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1/2 kg. ıspanak kökü
 
1 adet soğan
 
1/2 demet dereotu
 
1/2 demet maydanoz
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanak köklerini yıkayıp bir su bardağı suda 10 dakika haşladıktan sonra süzüp soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu blender'dan geçirin. Üzerine ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları ve unu da ilave ederek karıştırın. Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak yağa atıp arkalı önlü kızartın.
  
 | 
Ispanaklı Mücver | 
  | 
fadista 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70852 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2011 
4,410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo ıspanak
 
1 yumurta
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Biraz pulbiber karabiber tuz
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
İyice yıkadığınız ıspanakları elinizle büyük parçalara ayırın. Dileğinize göre (ister halka ister küçük yemeklik şeklinde) doğradığınız soğanları tavaya koyun ve üzerine zeytinyağını ilave edin. Soğanlar 2 dakika kavrulduktan sonra parçaladığınız ıspanakları koyun ve ıspanaklar biraz diri kalacak şekilde birkaç dakika karıştırarak kavurun. Bu harcı soğuttuktan sonra derin bir cam kaba alın ve içine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Krep tavasında yoksa eğer teflon bir tavada yağzıs (dilerseniz çok az kullanabilirsiniz) olarak krep pişirir gibi pişirin. Yani karışımdan tavaya dökün ve tavaya iyice yayın,arkalı önlü olarak pişirin. Düz bir tabakta, dileyenin dökmesi için sarımsaklı yoğurt hazırlayarak servis yapın.
  
 | 
Ispanaklı Mücver | 
  | 
açılay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2012 
Mesajlar: 30 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71930 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2012 
2,743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo ıspanak
 
1 su bardağı bezelye
 
4 dal taze soğan
 
Çeyrek demet dereotu
 
100 gr beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Taze soğan, ıspanak ve dereotunu incecik doğrayın. Beyaz peyniri küp küp doğrayın. Derin bir kapta tüm malzemeleri iyice karıştırın. Geniş bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. Harçtan 1 yemek kaşığı alıp yağa koyun, biraz bastırıp her iki tarafı kızartın. Tüm harç bitene kadar işlemi tekrarlayın.
  
 | 
Ispanak Mücveri | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96254 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2014 
2,743 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ıspanak
 
2 adet kuru soğan
 
150 g beyaz peynir
 
4 kahve fincanı un
 
4 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Ispanaklar yıkanır ve biraz haşlanır.
 
Soğan ve peynir rendelenir.
 
Bir kaba ıspanak, soğan, peynir, un yumurta, tuz, biber koyularak iyice karıştırılır.
 
Kaşıkla dökülerek kızgın zeytinyağında kızartılır.
 
Kâğıt havlu yayılmış kaba ya da süzgeç üzerine alınarak yağının süzülmesi sağlanır.
 
 
Not: Ispanaklar tuzla ovulmak suretiyle kullanılabilir.
  
 | 
Ispanak Mücveri | 
  | 
peri tozu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2017 
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123417 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017 
1,595 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mazda Lezzete Götüren Marka
 
Mehmet Yaşin
 
 
250 gr dondurulmuş ıspanak 
 
Yarım demet dereotu 
 
2 adet taze sarımsak 
 
100 gr beyaz peynir 
 
2 adet yumurta 
 
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 
 
Yarım çay kaşığı karabiber 
 
1 çay kaşığı tuz 
 
Kızartmak için:
 
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 
 
 
Ispanak yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün. Dereotu, ıspanak ve taze sarımsağı kıyın. 100 gram beyaz peyniri ufalayın. 2 adet yumurtayı, 2 yemek kaşığı unu, 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağını, 2 yemek kaşığı unu, yarım çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu harcı tavaya döküp önlü arkalı kızartın. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Mücver | 
  | 
yerküre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136106 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018 
1,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 havuç
 
2 adet kabak
 
2 diş sarımsak
 
1 adet havuç
 
4 adet ıspanak
 
5 baş yeşil soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
2 yumurta
 
Tuz, Karabiber
 
Pul biber, Kekik
 
5 kaşık un
 
 
Cam kâsede rendelenmiş kabak, havuç, kıyılmış soğan, maydanoz, yumurtayı, dövülmüş sarımsağı, tuz, birer çay kaşığı baharatları koyduktan sonra, yıkanmış kıyılmış ıspanakları da katıp, karıştırın. Unu ilave ettikten sonra, cıvık veya katı olmamasına dikkat ederek, harcı kaşık kaşık koyarak, kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Mücver | 
  | 
seans 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.09.2018 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140957 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2019 
1,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 paket kabartma tozu
 
2 adet yumurta
 
5 çorba kaşığı yoğurt
 
5 çorba kaşığı un
 
500 gram ıspanak
 
Yarım çay bardağı margarin
 
 
Ispanakları yıkayın ve normal büyüklükte doğrayın. Yumurta ve yoğurdu iyice çırpın, içine diğer malzemeleri ilave edin ve çırpmaya devam edin. Oluşan karışımı doğranmış ıspanakların üzerine döküp iyice karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. 180 derecede daha önce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiden, soğuduğunda çıkarın. Aksi halde dağılır. Yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Mücveri | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165644 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2022 
276 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
2 baş soğan
 
3 yumurta
 
Sıvı yağ
 
1 çorba kaşığı un
 
1 kabartma tozu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ispanaklar temizlenip yıkandıktan sonra 10 dakika sıcak suda bekletilip yumuşaması sağlanır. İnce kıyılmış soğanlar ile 5-6 dakika sıvı yağ ilave edilerek kavrulur. Karışım soğuduktan sonra yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak bir karışım elde edilir. Kaşıkla kızgın yağa dökülerek kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |