| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanak Kroket | 
 
  | 
iz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65410 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011 
2,339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1.5 su bardağı haşlanmış pirinç
 
250 gram haşlanmış ıspanak
 
250 gram beyaz peynir
 
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
 
1 diş dövülmüş sarımsak
 
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
2 dal taze soğan
 
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinç, ıspanak, beyaz peynir, parmesan peyniri, dereotu, yumurta, sarımsak, limon kabuğu, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Elinizi ıslatıp harçtan kroketler hazırlayın. Bir tepsiye dizip oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın ve buzdolabında 30 dakika bekletip kızgın sıvı yağda kızartın.
  
 | 
 
Ispanak Kroket | 
 
  | 
YOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2013 
Mesajlar: 174 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92866 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013 
2,727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı su
 
250 gram haşlanmış ıspanak
 
250 gram beyaz peynir
 
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
 
1 diş dövülmüş sarmısak
 
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
2 dal taze soğan
 
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvıyağ
 
Sosu için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci 4 su bardağı suda haşlayıp süzün ve bol su ile çalkalayın. Daha sonra büyük bir kaba alıp üzerine, ıspanak, beyaz peynir, parmesan peyniri, dereotu, yumurta, sarmısak, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Elinizi yıkayıp ıslakken harcı 18 parçaya ayırın. Ara sıra elinizi ıslatarak her parçaya kroket şekli verin. Birbirine değmeyecek şekilde bir tepsiye dizip oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Başka bir tepsiye yağlı kağıt yayıp, galeta ununu dökün. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın. Kroketleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Daha sonra kızgın sıvıyağda kızartın. Sosu için, yoğurt, kıyılmış nane, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp kroketle birlikte servis yapın.
  
 | 
 
Ispanaklı Kroket | 
 
  | 
nazire abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147352 
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2019 
867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1.5 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
¼ su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
 
2 yumurta
 
3 yemek kaşığı un
 
1 diş sarımsak
 
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
1 taze soğan
 
250 gr haşlanmış ıspanak
 
Kızartmak için
 
2 su bardağı galeta unu
 
2 yumurta
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
Otlu yoğurt sos için
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
2 dal taze nane
 
2 dal dereotu
 
2 dal taze kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek durulayın.
 
Suyu süzülmüş pirinci geniş bir kaba alın. İçine küp doğradığınız peynirleri, çırpılmış yumurta, kıyılmış sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, doğradığınız taze soğan, un ve haşlanmış ıspanağı ekleyip iyice karıştırın. Elinizi ıslatarak kroket harcından parçalar koparıp kroket şekli verin. Kroketleri tepsiye dizin ve 30 dakika dondurucuda bekletin. Galeta ununu fırın kağıdına yayın. 30 dakika dondurucuda dinlendirdiğiniz kroketleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Fazla galeta ununu silkeleyin. Ayçiçek yağını tavaya alıp kızdırın. Kroketlerin her tarafını kızartın. Kroketleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzdürün.
 
Otlu yoğurt sos için, tüm malzemeleri bir kaseye alıp iyice çırpın. Kroket ile birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanak Kroket Tarifleri Kuru Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |