| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ispanak Kökü | 
 
  | 
rukiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2006 
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16402 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007 
2,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Kg. Ispanak kökü
 
2 Yumurta
 
250 gr. Kuşbaşı et
 
2 Limon
 
1 Soğan
 
4 Kaşık sadeyağ
 
3 Bardak su
 
Tuz
 
 
Sade yağda koyun eti ve doğradığınız soğanı 25 dakika pişirin. Sonra 1 bardak su, tuz ve karabiber koyun. 45 dakika daha pişirin. Ispanak köklerini başka kapta 15 dakika haşlayın. Pişirdiğiniz etleri tencerenin ortasına toplayın, kökleri etrafına yerleştirin, 2 bardak su ve tuz koyup pişirin. Suyunu süzün. Tencerenin üstüne bir kap koyun, altüst ederek bu kaba alın.
 
Yumurtayı limon suyuyla çırpıp yemeğin suyu ile boza kıvamına gelinceye kadar pişirin yemeğin üstüne dökün.
  
 | 
 
Ispanak Kökü | 
 
  | 
Aycan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.11.2005 
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2280 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
2,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg dana kuşbaşı
 
1 çorba kaşığı margarin
 
2 bağ ıspanak
 
1 adet limon 
 
1 baş soğan
 
Şeker
 
Salça
 
Tuz
 
 
Kuşbaşı dana etini, rendelenmiş soğan, biraz su ve tuzla pişirin. Ispanakların köklerini  yıkayıp, hazırlandıktan sonra içine limon sıktığınız suda, 30 dakika bekletin ve diğer bir kapta yine biraz limon suyu ilave ederek haşlayın. Derin bir tencereye ortaya etler, kenarlara ıspanak kökleri gelecek şekilde dizdikten sonra, bir su bardağı su, bir çorba kaşığı margarin, tuz ve çok az miktarda şeker koyup, bir taşım kaynatın. Tencereyi servis tabağına ters çevrip, boşaltın ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ispanak Kökü Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |