| 
 
 
 | 
Ispanak Graten | 
  | 
HANIMELI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15834 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007 
12,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 demet ıspanak
 
2 adet orta boy patates
 
1 avuç galeta unu
 
1 kahve fincanı süt
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
4-5 dilim kaşar peyniri
 
karabiber
 
tuz
 
 
Patatesler haşlanır, ıspanaklar temizlenir, yıkanır, az suda haşlanır, daha sonra fırın kabına aktarılır, üzerine haşlanmış ezilmiş patates yerleştirilir. Karabiber, tuz serpilir. Galeta unu serpildikten sonra kaşar dilimleri konur, 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
  
 | 
Fırında Ispanak Graten | 
  | 
dr. Sema 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2020 
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150478 
Gönderme Tarihi: 11.May.2020 
508 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 kg.ıspanak
 
1/2 haşlanmış patates
 
3 çorba kaşığı un
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
 
2 çorba kaşığı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
 
Ispanağı yıkıyarak kaynayan tuzlu suda 1 dk.boyunca diriliklerini kaybedene kadar haşlayın. Sudan alıp, buzlu suda daldırıp, bir müddet bekletin. Sonra ıspanağı sıkarak sularını iyice süzdürün ve doğrayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip, ıspanağa ekleyin. Unu, yumurtaları, maydanozu, tuz ve biberleri ekleyip, arzuya göre biraz da kaşar peyniri ekleyip, iyice karıştırın. Fırın kabını yağlatıp, galeta unu serpiştirin. İçine malzemeyi aktarıp, üzerini düzeltin. Kaşar rendesini üzerine serpiştirin. Dilimliyerek, servis yapın.
  
 | 
Ispanak Graten | 
  | 
dr. Sema 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2020 
Mesajlar: 25 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150475 
Gönderme Tarihi: 12.May.2020 
681 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ıspanak
 
1 kavanoz garnitür
 
1 küçük kuru soğan
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Sos için:
 
1 yemek kaşığı doğal tereyağı
 
2 çay kaşığı un
 
200 ml süt
 
1 tabak kaşar rendesi
 
 
Ispanakları yıkayın ve süzün. Soğanınızı ince ince doğrayın veya rendeleyebilirsiniz. Derin bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları da ekleyerek 6 dakika kadar birlikte kavurun. Altını kapatın ve garnitürü ekleyip karıştırın ardından fırın tepsinize yayın. Sosunuz için küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin hafif kızdırın ve ardından 2 çay kaşığı unu ekleyin 200 ml sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra tuzu ilave edip 2 dakika daha yakmadan kavurmaya devam edin. Sosun rengi fazla koyu olursa biraz daha süt ilave ederek rengini açabilirsiniz. Tepsiye yaydığınız ıspanağın üzerine sosu her yerine eşit gelecek şekilde yayarak üzerine kaşar rendelerini koyun. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "makara" tarafından gönderildi. 20.07.2020
  
 | 
Ispanak Graten | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156774 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2021 
340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
250 gr. kaşar peyniri
 
1 bardak süt
 
1 yumurta
 
3 kaşık tereyağı
 
 
Ispanaklar ince doğranır ve iyice pişirilir. Tereyağı ile suyunu çektirinceye kadar kavurlduktan sonra ateşe dayanıklı bir kaba alınır. 1 bardak süt içine karıştırılır. Rendelenmiş kaşar yumurtayla karıştırılıp üzerine sürülür ve kızgın fırında yarım saat (üzeri kızarana kadar) pişirilip sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Graten | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165552 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2022 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo ıspanak
 
1 orta boy soğan
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 orta boy patates (Haşlanmış)
 
1 orta boy havuç (Rendelenmiş)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beşamel Sos için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
1.5 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Ispanağı temizleyip irice doğrayalım. Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım. Ardından salçayı ilave edelim. Birkaç kez çevirelim. Son olarak ıspanağı katalım. Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Kendi halinde ılımaya bırakalım. Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Ocaktan alalım. Haşlanmış patatesi irice ve yassı şekilde doğrayalım. Havucu irice rendeleyelim. Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım. Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını yayalım. Üzerine beşamel sosu dökelim. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Hafif ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst pişirme ayarında 20 dakika üzeri kızarana dek pişirelim. 10 dakika da sadece üst pişirme ayarında üzerini kızartalım.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Graten | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180275 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2024 
395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
600 – 700 gr ıspanak
 
1 küçük kavanoz garnitür konservesi ( kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
 
1 kuru soğan
 
Zeytinyağı, tuz, karabiber
 
Beşamel sos için:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tepeleme tatlı kaşığı un
 
200 ml süt
 
En üzerine kaşar rendesi
 
 
Ispanaklar yıkanır doğranır, fazla suyu süzülür.
 
Zeytinyağında küçük doğranmış soğan hafif kavrulur. Süzülmüş ıspanaklar da katılıp 5 dk kadar birlikte kavrulur.
 
Altı kapatılınca garnitür ilave edilip karıştırılır ve porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırılır.
 
Beşamel sos için tereyağı eritilir. Un katılıp bir iki dk kavrulur. Süt hızlıca ilave edilir, karıştırılarak kaynayıncaya kadar yarım ateşte pişirilir. Tuz da ilave edilip bir iki dk daha pişirip altı kapatılır. Beşamelin kıvamı koyuca olacaktır. Çok koyu olursa biraz daha süt ilave edilebilir.
 
Ispanakların üzerine beşamel sos paylaştırılır. En üste de kaşar rendesi serpilip fırının ızgara ayarında üzerleri kızarana kadar tutulup sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Ispanak Graten | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180410 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2024 
145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanak
 
Bir adet yemeklik doğranmış soğan
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
İki çay kaşığı tuz
 
İki çay kaşığı karabiber
 
Beşamel sos için:
 
3,5 su bardağı süt
 
İki yemek kaşığı un
 
İki yemek kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
200 gram rendelenmiş kaşar peynir
 
 
Ispanakları ilk olarak güzel bir şekilde yıkayın ve sonrasında süzülmesi için biraz bekletin.
 
Soğanları doğrayıp tavanın içine ekleyin ve üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek kavurmaya başlayın.
 
Üzerine küçük parçalara bölmüş olduğunuz ıspanakları ekleyin ve biraz daha kavurma işlemine devam edin. (Bu aşamada ıspanakların ölmemesine dikkat edin)
 
Sonrasında ise ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Ayrı bir sos tavasında unu kavurun ve kokusu çıkana kadar azar azar süt ilave edin.
 
Tuz ve karabiberi de ekleyip ıspanağı üzerine ilave edin.
 
İkisii harmanlayın ve fırın kabının içerisine aktarın.
 
Üzerine kaşar peynir rendesini ekleyip fırına koyabilirsiniz.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
Kaşar peynirler göz göz olduğunda fırından alın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |